Centru prelucrare dublă-coloană MCR-BⅤ

MCR-BV 25 / MCR-BV 30 / MCR-BV 35

Centru prelucrare dubla-coloana MCR-BⅤ

Centru prelucrare dublă-coloană MCR-BⅤ pentru aplicații cu 5 fețe, care oferă o mare varietate de regimuri de prelucrare a pieselor mari, cum ar fi industria automotivă, vehicule, nave și piese de aeronave.

Folosind un cuplu mare, un motor integral și un arbore principal de putere mare, timpii de prelucrare sunt scurtați dramatic datorită așchierii puternice. Spațiu de lucru extins și o masă de de lucru de înaltă rigiditate, care este cu 30% mai subțire decât modelul anterior, suportă greutatea pieselor mari și a forțelor mari de așchiere.

Dispunând de un arbore principal puternic și rigid și abilitatea de a utiliza capete de atașare, MCR-BV oferă o gamă largă de capabilități de prelucrare multi-funcționale. O magazie de scule ATC rapidă și o magazie de capete AAC și mai rapid îi permit lui MCR-BV să se prelucreze de la așchiere grea până la finisarea de înaltă precizie a matrițelor și repere mari și complexe.

Oferă o gamă largă de prelucrare, de la așchiere grea a pieselor mari cu forme complexe până la finisare de înaltă precizie

  • Utilizarea unui motor integrat în arborele principal oferă un cuplu ridicat și o putere mare care permite o gamă largă de prelucrare de înaltă calitate, de la așchierea grea a oțelurilor și a pieselor turnate până la prelucrarea pieselor din aluminiu.
  • Echipat cu specificații Thermo-Friendly Premium, detecție AbsoScale și calibrare 3D ca echipament standard pentru a obține o precizie stabilă de prelucrare chiar și în timpul funcționării continue.
  • Este disponibilă o selecție de capete de atașare care pot prelucra piese de formă complexă în condiții optime.
  • Centru prelucrare dublă-coloană MCR-BⅤ este o mașină extrem de versatilă care poate fi utilizată într-o gamă largă de aplicații de prelucrare.
Centru prelucrare dublă-coloană MCR-BⅤ - spațiu mare de prelucrare

Tehnologie de înaltă precizie Okuma (standard).

Echipat cu specificații Thermo-Friendly Premium, detecție AbsoScale și calibrare 3D ca echipament standard pentru a obține o precizie stabilă de prelucrare chiar și în timpul funcționării continue pe termen lung.

Thermo-Friendly Concept - Okuma Intelligent Technology
Thermo-Friendly Concept – Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma

Mai multe detalii despreThermo-Friendly Concept .

Tehnologie Thermo-Friendly Premium care compensează deformarea termică

Precizia ridicată este posibilă în mediile normale din fabrică, fără griji de variațile de temperatură din timpul zilei.

Conceptul Thermo-Friendly de la Okuma atinge o stabilitate dimensională ridicată nu numai atunci când temperatura camerei se schimbă, ci și la pornirea mașinii sau la reluarea prelucrarii. Pentru a stabiliza deformarea termică, timpul de încălzire este scurtat și sarcina de corecție dimensională în timpul repornirii prelucrarii este redusă.

Centru prelucrare dublă-coloană MCR-BⅤ

MCR-BV este echipat cu TAS-C2: Thermo Active Stabilizer—Construcție pentru mașini mari, o specificație Thermo-Friendly Premium, pentru un control optim al mașinii pentru a menține o precizie ridicată de prelucrare atunci când temperatura ambientală se modifică. În plus, controlul modificărilor dimensionale datorate expansiunii termice a mesei de lucru face posibilă o precizie stabilă chiar și pentru repere mari.

Calibrare 3D pentru comparații de precizie volumetrică

Orice operator poate calibra cu ușurință precizia mașinii

În timp de eformarea suprafeței podelei fabricii afectează precizia mașinii. Calibrarea 3D, care este standardul absolut de precizie, este instalat pe masă, iar măsurarea automată a sondei palpator se realizează printr-o operație simplă de verificare și calibrare a mașinii.

Funcția de auto-diagnosticare a preciziei stabilității modificărilor preciziei mașinii

Funcția de auto-diagnosticare a preciziei stabilității și a modificărilor preciziei mașinii

Pentru a diagnostica deformarea termică din cauza variaților de temperatură din fabrică

În halele de producție unde mașina este expusă vântului sau razelor solare, temperatura din jurul mașinii devine neuniformă, creând un mediu în care deformarea termică a mașinii tinde să crească.

Funcția de diagnosticare a stabilității preciziei estimează modificarea preciziei mașinii din cauzavariaților de temperatură din fabrică, o cuantifică drept „stabilitatea preciziei” și afișează acele informații pe ecran.

Dacă precizia este instabilă, operatorul va fi anunțat printr-un mesaj sau o alarmă. O precizie de prelucrare mai stabilă poate fi obținută prin efectuarea de verificări și ajustări de precizie atunci când sunt notificate de mașina CNC.

Diagnosticarea modificărilor în precizia mașinii de la deformarea podelei din fabrică

Diagnosticarea modificărilor în precizia mașinii de la deformarea podelei din fabrică

Modificarea preciziei mașinii din cauza deformării termice a podelei de producție este, de asemenea, estimată și cuantificată ca factor de „stabilitate a preciziei”. Vor fi furnizate notificări cu privire la cea mai bună sincronizare pentru ajustările de precizie a mașinii cu calibrare 3D etc.

Video prezentare MCR-BV

Specificații Tehnice

Dimensiune Masă [mm]1,500 x 3,000 to 3,000 x 12,000
Distanța între coloane [mm]2,150 to 3,650
Viteza arbore principal [rpm]4,000, [6,000], [8,000], [10,000], [20,000]
Numărul de scule50, [80, 100, 120, 180, 240, 360]
Putere Motor (VAC) [kW]43/37
Curse Axe [mm]X: 3,200 / Y: 2,600 / Z: 800
X: 12,200 / Y: 4,100 / Z: 1,200
Alte funcțiiAPC, AAC

Modele similare

Resurse / Linkuri