De ce aleg clienții mașinile CNC Okuma?

Studii de caz

Prezentarea unor exemple de soluții Okuma în Japonia oferite pentru a rezolva problemele clienților, care considerăm că se potrivesc și în România.

1. Reducerea timpilor de configurare și a costurilor prelucrării pieselor cu formă neregulată

Probleme

Am vrut să prelucrăm rapid și ușor piese turnate cu formă neregulată
pe 4 axe folosind un sistem CAD/CAM familiar

Cel mai complicat proces în prelucrarea pieselor turnate cu formă neregulată este prinderea piesei de prelucrat. De fiecare dată când prinderea piesei de prelucrat este modificată pentru a efectua diferite operații, precizia de prelucrare este afectată. Ne-am dorit să instalăm o mașină care să gestioneze operațiunile de prelucrare și să reducă timpii de configurare în aplicațiile de producție cu variate repere. Dacă este posibil, am dorit să creăm programele de prelucrare cu un software CAD/CAM familiar și să folosim know-how-ul acumulat.

Implementare

Instalarea unui centru de prelucrare vertical OKUMA MB-V cu accent pe compatibilitatea cu ADMAC plus soluții digitale Okuma au avut succes în cadrul soluției oferite.

Am ales OKUMA MB-46VA, care de mai bine de 20 de ani oferă o rigiditatea neschimbată și precizie de prelucrare. Am ales MB-46VAE pentru a ne extinde capacitatea echipamentului pe baza nu doar prețului mașinii, ci am ținut cont și de factorul eficienței pe care o va produce valoarea adăugată. În plus, vocea de la atelier care spunea că „compatibilitatea cu ADMAC este importantă” a fost, de asemenea, un factor major în selecția mașinii.

Chiar și după instalare, soluțiile digitale Okuma ne-au ajutat să dezvoltăm noi aplicații care realizează precizia maximă a prelucrării și îmbunătățirea productivității cu investiții de capital minime. Aceasta a devenit o instalație de mașini extrem de valoroasă pentru compania noastră.

Eficacitate

Timp de programare: 1/2 sau mai puțin

Prin schimbarea abordării soluțiilor CAD/CAM pentru centrele de prelucrare orizontale și aplicarea acestora pentru centrele de prelucrare verticale, timpul de programare s-a redus instantaneu la mai puțin de jumătate. Acesta a fost factorul decisiv care a făcut posibilă dezvoltarea unei noi aplicații.

Productivitatea s-a îmbunătățit cu aproximativ 20%

MB-46VAE a obținut prelucrare de înaltă precizie, iar aplicarea metodelor ADMAC de la un centru de prelucrare orizontal a contribuit, de asemenea, la îmbunătățirea productivității cu aproximativ 20%.

2. Îmbunătățirea perioadelor de operare pe mai multe mașini în producție cu volum mic dar diferite repere

Probleme

Cum să creșteți rata de operare a operațiunilor cu mai multe mașini în producția variată cu volum redus

Centrul de procesare al Seibu este responsabil pentru prelucrarea a peste 1.500 de tipuri de piese necesare celor trei divizii: Echipamente de livrare, Mașină industrială și Mașină de precizie. În producția de masă, promovăm în mod activ automatizarea și economisirea forței de muncă, dar este dificil să creștem rata de funcționare a mai multor mașini în producția de volum redus cu variate repere.

Implementare

Operare ușoară, liniște sufletească care vine din evitarea coliziunilor, economisirea spațiului și așa mai departe, într-o singură mașină care integrează funcțiile cerute de client.

Când am văzut prima dată ARMROID, m-am asigurat în mod repetat că „Chiar dacă piesa de prelucrat este schimbată, operatorul decide doar punctele de început și de sfârșit și chiar nu trebuie să ne facem griji cu privire la o coliziune în mașină”. Acest lucru se datorează faptului că productivitatea nu va crește decât dacă operatorul este responsabil de o configurarea a mai multor mașini, și poate utiliza cu ușurință ARMROID fără a depinde de un specialist în automatizări cu normă întreagă. Am simulat cu atenție operațiunile din atelierul nostru și apoi am decis să finalizăm achiziția.

Eficacitate

Rata de funcționare: îmbunătățire de 55% (din aprilie 2021)

Inițial, cu o configurație de trei mașini, iar rata de funcționare a fiecărei mașini era de aproximativ 30%.

Prin înlocuirea unui strung cu turelă cu MULTUS B250Ⅱ ARMROID, rata de funcționare s-a îmbunătățit la 85%, iar rata de funcționare a celorlalte două strunguri s-a îmbunătățit, de asemenea, la 50% datorită efectelor sinergice. Aceste rezultate mai bune decât cele așteptate se datorează operațiunilor intensive în proces și timpilor mai scurti de încărcare/descărcare parțială.

3. Reducerea forței de muncă și rate îmbunătățite de operare chiar și în producția cu un mix mare de repere

Probleme

Cu variații de la o singură piesă până la sute de piese și în producția variată de repere, prelucrare la comandă, am vrut să economisim forța de muncă și să creștem timpul de operare a mașinii…

Am recunoscut că economisirea forței de muncă și automatizarea sunt esențiale pentru creșterea productivității, dar nu a putut fi găsit un sistem de automatizare bun, deoarece în loc de producție în masă, primim comenzi pentru o mare varietate de repere. Livrarea este complicată pentru roboții industriali, iar relația cu producătorul în caz de necaz a fost, de asemenea un factor.

Implementare

Mai mult decât orice, este compact și ușor de învățat.
Eram convins că acest lucru va crește timpii de operare a mașinii noastre și va îmbunătăți productivitatea.

Primul lucru care mi-a atras atenția a fost dimensiunea extrem de compactă a brațului robotului integrat în mașină. De asemenea, am fost surprins de faptul că panourile de operare a mașinii și robotului au fost combinate într-unul singur (OSP), ceea ce a făcut-o ușor de utilizat și de învățat. Sunt convins că, dacă putem face un pas spre automatizare și economisiți forța de muncă, putem face pași mari în reforma stilului de lucru.

Eficacitate

Rata de funcționare: îmbunătățire 20%~40%

Operarea fără prezență umană este posibilă zi și noapte, iar timpul necesar pentru încărcarea/descărcarea manuală parțială de către operatori este redus, ceea ce îmbunătățește rata de operare a unei singure mașini cu 20 până la 40% în comparație cu o mașină similară fără ARMROID.

This image has an empty alt attribute; its file name is Okuma_LogoWEB.png

Lasă un FEEDBACK