Strungurile CITIZEN-CINCOM L20E-2M12 LFV

O mașină de ultimă generație cu prelucrare pe axa-B pe ambii arbori și cu o axă Y suplimentară

Strungurile „swiss type” CITIZEN-CINCOM permit realizarea diverselor piese cu complexitate ridicată. Pentru a răspunde cerințelor actuale ale industriei de prelucrare, CITIZEN a introdus un concept nou al modelului L20 având funcția LFV (Low Frequency Vibration) integrata, astfel încât clienții să optimizeze procesul de fabricație folosind opțiunile incluse pentru a configura utilajul necesar nevoilor lor de producție.

Strung CITIZEN-CINCOM L20E-2M12 LFV - demo metal arad 2022

Cel mai bine vândut model L20 a fost complet renovat

O mașină sinonimă cu istoria Cincom a fost reproiectată pentru noua eră cu 3 modele în design modular. De la o mașină cu 5 axe cu o performanță excelentă până la o mașină de ultimă generație echipată cu axa B și o axă Y, puteți selecta mașina în funcție de prelucrările de care aveți nevoie.

Strungul swiss-type CITIZEN CINCOM L20E-2M12 LFV - GreenBau Demo Metal Vest 2022 - Arad
Strungul swiss-type CITIZEN CINCOM L20E-2M12 LFV

Arhitectura mașinii oferă o versatilitate de neegalat – este posibilă gruparea sculelor, suporturi de găurit pentru prelucrarea frontală și spate cu și fără scule rotative, din care clientul poate selecta tipurile cele mai potrivite pentru cerințele sale.

Axe prelucrare strunguri swiss-type citizen-cincom

Strungurile Citizen-Cincom CNC swiss-type sunt utilizate pentru a fabrica: instrumente medicale, electronice, arme de foc, scule, supape. Pe strungurile Citizen se pot prelucra CNC o gamă largă de materiale, aliaje pe bază de nichel, aliaje de inconel, titanium, oțeluri inoxidabile, fier, cupru, nylon, plastic, și altele.

Repere executate pe strung tip elvețian Citizen Cincom L12VII
Exemple repere prelucrate pe strunguri swiss-type Citizen-Cincom

Bucșă de ghidare detașabilă și spindle de 15.000 min-1 de mare viteză. Prelucrarea folosind o bucșă de ghidare este o metodă utilă pentru piesele prelucrate lungi și subțiri.

Pe de altă parte, utilizarea unei bucșe de ghidare interschimbabile cu piese scurte de lucru lasă o bară lungă de rămășiță, crescând costurile materiale.

Reper fabricat pe Strungul swiss-type CITIZEN CINCOM L20E-2M12 LFV - GreenBau Demo Metal Vest 2022 - Arad
Reper fabricat pe Strungul swiss-type CITIZEN CINCOM L20E-2M12 LFV

Citizen Cincom CNC prelucrarea LFV

Ridică productivitatea la nivelul următor
Cu tehnologia de prelucrare de ultimă generație

LFV Technology - Citizen - logo

Strungurile „swiss type” CITIZEN permit realizarea de piese diverse cu complexitate ridicată. Pentru a răspunde cerințelor actuale ale industriei de prelucrare, CITIZEN a introdus un concept nou al strungului L20 având funcția LFV (Low Frequency Vibration) integrată. Astfel, clienții pot să optimizeze procesul de fabricație folosind opțiunile incluse pentru a configura utilajul necesar nevoilor de producție.

Citizen Cincom prelucrarea LFV - comparație

Funcția LFV, generează fenomenul de „air-cut” (așchiere întreruptă) care determină fragmentarea ușoară a așchiilor și are ca efect și scăderea forțelor de așchiere. Acest lucru contribuie la păstrarea mai mare a duratei de viață a sculei. Ca rezultat, așchierea întreruptă elimină problemele asociate cu „aglomerarea șpanului” și necesitatea îndepărtării manuale de la nivelul sculelor. De asemenea, reduce tendința de apariție a muchiei pe vârful sculei, extinde durata de viață la așchiere, ajută la reducerea efectelor termice în zona de tăiere și poate fi un factor important în procesele dificil de controlat, cum ar fi găurirea adâncă și chiar micro-prelucrarea suprafețelor fine.

Referitor la vibrații, procesul LFV este activat printr-un cod G în programul CNC care permite o inițiere la cerere oriunde în ciclul de așchiere.

Aceste vibrații sunt controlate, nu sunt permanente și nu influențează durata de viață a mașinii.

Beneficii

  • Minimizează defectele și daunele sculei cauzate de așchii
  • Menține reduse costurile de prelucrare
  • Reduce foarte mult ciclul de prelucrare datorită îndepărtării așchiilor
  • Mai puțină monitorizare a proceselor de prelucrare înseamnă mai multe operațiuni în producția de masă fără asistența umană
  • Îndepărtare manuală a așchiilor este necesară mult mai rar

Materiale pentru prelucrarea LFV

Prin această tehnologie Citizen se poate prelucra cnc, la o înaltă calitate, o gamă largă de materiale, aliaje pe bază de nichel, aliaje de inconel, titanium, oțeluri inoxidabile, fier, cupru, nylon, plastic, și altele.

Specificații Tehnice

Numărul de axe (total)7 + 2
Arbore principalZ1 + C1
Diametrul Max. strunjire Ø (mm)20 / 25
Lungime Max. strunjire (mm)200
Viteză Max. arbore principal (Rpm)10,000
Numărul de scule40
Putere motor (kW)2.3 / 3.7
Greutate (Kg)2,400
Dimensiuni (mm)2.120 x 1.226 x 1.752