Automatizare CNC Flex-Gantry

Automatizarea Accesibilă Tuturor

Celulă automatizare CNC Flex-Gantry o soluție FLEXIBILĂ pentru producția CNC de serii mici și medii

Automatizarea CNC Flex-Gantry, un sistem de automatizare industrială revoluționar accesibil tuturor, dezvoltat de Greenbau în colaborare cu Bosch-Rexroth, redefinește complet scenariul producției CNC de serii mici și medii.

Industria prelucrării metalelor CNC se confruntă în prezent cu numeroase provocări. Printre acestea se numără lipsa forței de muncă calificată, timpii neproductivi datorită pauzelor operatorilor și necesitatea flexibilității în producție pentru a răspunde rapid cerințelor pieței. În acest context, automatizările industriale avansate, precum sistemul Flex-Gantry dezvoltat de Greenbau în colaborare cu Bosch-Rexroth, oferă soluții esențiale pentru a depăși aceste obstacole și pentru a optimiza producția.

Automatizare CNC Flex-Gantry - Gripper dublu rotativ

Automatizare CNC Flex-Gantry: O Epocă Nouă a Flexibilității

Spre deosebire de soluțiile tradiționale rigide, Flex-Gantry oferă o flexibilitate uimitoare, permițând schimbarea rapidă și facilă a reperelor, cu un timp sub 30 de minute și costuri reduse semnificativ. Acolo unde producția tradițională se luptă cu adaptarea la comenzi mici și diverse, Flex-Gantry excelează, oferind o agilitate de neegalat.

Automatizare CNC Flex-Gantry - Interfață controller

O Interfață Prietenoasă: Automatizarea CNC Flex-Gantry Accesibilă Tuturor

Flex-Gantry nu este un sistem de automatizare rigid și izolat, ci un sistem extrem de ușor de utilizat. Interfața sa intuitivă, prietenoasă, elimină necesitatea unei pregătiri speciale, permițând operatorilor CNC existenți să programeze și să supravegheze cu ușurință sistemul. Această abordare democratică a automatizării face ca beneficiile sale să fie accesibile tuturor, indiferent de nivelul de experiență al personalului.

Automatizare CNC Flex-Gantry - Schimbare repere, universal și tavă

Producție Continuă: Eficiență Maximă, Rezultate Optimale

Un alt avantaj major este producția continuă. Sistemul Flex-Gantry elimină pauzele inevitabile din programul uman, cum ar fi pauzele de masă și cele între schimburi. Această abordare inovatoare duce la o creștere semnificativă a orelor productive și la o reducere drastică a termenelor de livrare, satisfacând cerințele clienților cu o promptitudine excepțională.

Automatizare CNC Flex-Gantry - Tavă cu semifabricate și repere prelucrate

Eficiență Pe Termen Lung: Un Partener Durabil pentru Succes

Analizând productivitatea pe termen lung, sistemul Flex-Gantry oferă avantaje semnificative față de operarea manuală. Productivitatea unui sistem automat este cu cel puțin 10% mai mare decât cea a unui operator uman, datorită eliminării pauzelor și a consistenței în performanță. Pauzele umane de-a lungul unei zile de lucru sunt complet eliminate în cazul automatizării, aducând un plus în orele productive.

Dimensiuni sertare și alimentare manuală

În plus, la sfârșitul programului de lucru, Flex-Gantry poate continua producția fără supraveghere pentru încă 3-4 ore, aducând un plus de eficiență de 38%-50%. Această capacitate se extinde și la sfârșiturile de săptămână, când sistemul poate opera fără intervenția unui operator, crescând astfel semnificativ eficiența generală.

Integrarea cu resursa umană

În contextul avantajelor oferite de sistemul de automatizare Flex-Gantry, un operator care deja lucrează pe o mașină CNC poate superviza cu ușurință și o a doua mașină CNC dotată cu acest sistem. Datorită flexibilității și eficienței crescute, un singur operator poate să supravegheze până la patru mașini CNC echipate cu Flex-Gantry, maximizând astfel utilizarea resurselor umane și sporind considerabil productivitatea.

Concluzie automatizare CNC Flex-Gantry

Investiția în automatizări industriale precum sistemul Flex-Gantry reprezintă o soluție strategică pentru producția CNC de serii mici și medii. Beneficiile multiple, de la reducerea timpilor de schimbare și a pauzelor neproductive, la creșterea productivității și a calității, fac din această tehnologie un aliat indispensabil în competitivitatea și eficiența pe termen lung a fabricilor. Implementarea Flex-Gantry nu doar că optimizează procesele de producție, dar și asigură un retur rapid al investiției (1-2 ani), contribuind la succesul durabil al afacerilor din domeniul prelucrării CNC.

Logo FLEX AUTOMATION o marcă Greenbau Tehnologie SRL