Funcții utile operare Okuma OSP

Profiți de toate funcțiile care le oferă comanda numerică OSP pentru tine? Există mai multe caracteristici și funcționalități care ar trebui să fie pe lista dvs. uzuală dacă doriți operarea mai ușoară, mai productivă și mai eficientă a mașinii CNC Okuma. Consultați această listă de funcții utile care vin standard pe OSP-P300M.

Funcția de reducere a timpului de prelucrare

Disponibilă pentru majoritatea frezelor această funcție este potrivită în special pentru piese cu timpi scurti de tăiere, cicluri fixe sau sunt personalizabile pentru fiecare program de piesă. De exemplu, va reduce distanța de retragere a axei Z pe orizontală atunci când efectuați schimbări de scule sau rotații ale paleților pentru a economisi timp. 

Avans și retur într-un singur pas

Această funcție oferă operatorului controlul asupra schimbătorului automat de scule (ATC) sau schimbătorului automat de paleți (APC). Datorită codificatoarelor de poziție absolută de pe toate motoarele noastre, controlul CNC OSP știe întotdeauna unde se află ATC și APC, astfel încât recuperarea după o oprire de urgență, o întrerupere a curentului sau resetare este la fel de simplă ca apăsarea unui buton.

Funcții utile operare Okuma OSP - Avans și retur într-un singur pas

Editare simultană

Can edit two-part programs on one screen. It can also exit the editor, save the program, and select the program for automatic operation with one button.

Funcții utile operare Okuma OSP - Editare simultană

Funcția de editare rapidă

Când operatorul rulează un program de piese, butonul Editare rapidă deschide fereastra de editare în timp ce este încă în modul Auto și plasează cursorul pe linia care este în curs de executare. Acest lucru oferă operatorului posibilitatea de a schimba codul, de a privi codul viitor și apoi de a salva modificările care tocmai au fost făcute.

Funcții utile operare Okuma OSP - Funcția de editare rapidă

Secvență de programe

Acesta este un mod de a înlănțui programe și de a le rula ca și cum ar fi unul singur. Adesea, în cazul programelor de piese mari, cum ar fi cele folosite la fabricarea pieselor matrițate sau a pieselor cu 5 axe, programele sunt împărțite după numărul sculei. Acest lucru face programele mai mici mai ușor de gestionat, deoarece reduce dimensiunea fișierelor (deși putem rula în continuare până la un program de 2 GB în modul nostru „Capacitate mare de program”).

Numărul sculei până la 99999999 și 200 de offset-uri de lucru

În timp ce mulți constructori de mașini-unelte oferă doar câteva registre TLO și offset-uri de lucru, Okuma oferă mii ca standard. În plus, compensarea uzurii sculelor vine și ca o caracteristică standard.

Funcții utile operare Okuma OSP -

Așchiere elicoidală

Standard pe controlul CNC OSP, această caracteristică este utilă pentru frezarea filetului sau pentru utilizarea unui traseu de scule care coboară în piesă.

Funcții utile operare Okuma OSP - Așchiere elicoidală

Filetare sincronizată

Filetarea sincronizată permite utilizarea suporturilor de robinet rigide (care sunt mai puțin costisitoare decât tipurile de tracțiune-compresie) și oferă filete precise datorită sincronizării axului și a axei liniare care sunt antrenate. OSP include și ciocănirea ca opțiune standard.

Funcții utile operare Okuma OSP - Filetare sincronizată

Sarcina utilizator 1 și 2

User Task 1 permite programatorului să folosească instrucțiunea de ramificare (GOTO), să acceseze variabile comune și locale și să folosească funcții matematice. User Task 2 permite utilizarea variabilelor de sistem (de exemplu, citirea numerelor de scule active, numerele paleților, data și ora etc.), precum și citirea sau actualizarea semnalelor I/O de la NC.

Funcții utile operare Okuma OSP

Managementul duratei de viață a sculei

Această caracteristică permite operatorului să stabilească limite pentru cât timp dorește să funcționeze un instrument înainte de declanșarea unei alarme. Poate fi folosit fie prin numărarea numărului de ori când instrumentul este utilizat, fie printr-o valoare a timpului de tăiere. Are capacitatea suplimentară de a apela un instrument de rezervă și de a continua funcționarea fără întrerupere.

Utile Operare CNC - Tool Life

Interfață USB

OSP are două porturi USB 2.0 situate în partea din față a controlului CNC, astfel încât operatorul să poată descărca/încărca cu ușurință programele piesei.

Interfață Ethernet

Pentru companiile care doresc să-și conecteze mașinile în rețea, interfața Ethernet permite trimiterea/primirea de la distanță a programelor de prelucrare printr-o rețea locală.

Hi-Cut Pro

Aceasta este o funcție standard care controlează viteza, accelerația și decelerația vitezei de avans pe baza toleranței dorite care trebuie menținută. Pentru așchiere de degroșare, parametrii pot fi deschiși pentru a utiliza întreaga acc/dec a mașinii. Pentru piesele mai critice, parametrii pot fi setați in domenii de valori mai mici, astfel vor oferi o mișcare mai lină a mașinii și piesele de calitate optimă.

Funcții utile operare Okuma OSP - Hi-Cut Pro

Funcția de ajutor

Prin apăsarea unui buton, manualele mașinii devin disponibile operatorului chiar pe controlul CNC. Acesta include un asistent de programare care descrie ciclurile predefinite și o listă de coduri G și M. Dacă apare o alarmă, același buton va descrie alarma și cauzele ei posibile.

Funcții utile operare Okuma OSP - Funcția de ajutor

Aplicații și widget-uri preinstalate

Okuma oferă o varietate de aplicații și widget-uri care vin standard pe controlul bazat pe Windows, cum ar fi Editorul de programe de programare, Notificatorul de e-mail de stare, Monitorul variabilelor comune, Monitorul timpului de ciclu, Tablă albă și Cititorul de coduri de bare, printre altele. Accesați Magazinul de aplicații Okuma pentru informații suplimentare despre fiecare dintre aceste funcții.

Resurse Linkuri