Soluții premium Okuma CNC

Soluții Okuma premium pentru prelucrări CNC inteligente

Okuma Premium Solutions sunt o colecție de soluții de inginerie de înaltă performanță care simplifică și eficientizează procesele de producție. Aceste soluții sunt rezultatul a numeroase aplicații de inginerie eficiente, care au fost consolidate pentru a oferi funcții valoroase care pot rezolva rapid și ușor problemele de configurare a aplicațiilor dificile, deranjante și consumatoare de timp.

Okuma Premium Solutions vă oferă puterea de a produce piese de calitate superioară, cu mai puțin efort și timp. Contactați astăzi un reprezentant GreenBau pentru a afla mai multe despre cum vă pot ajuta Okuma Premium Solutions să vă îmbunătățiți procesele de producție.

Prelucrări multifuncționale pentru angrenaje

Pachete de prelucrare a angrenajului

Pachetul nostru accesibil de prelucrare a angrenajului este combinația perfectă de hardware și software și oferă o singură mașină multitasking capabilă de tăiere de înaltă precizie a angrenajului care anterior necesita mașini costisitoare dedicate.

Pur și simplu introduceți tipurile de scule, specificațiile angrenajului și condițiile de tăiere pentru o prelucrare fără sudură, indiferent dacă sunteți descuiat sau frezat. Pachetul poate fi folosit fără cunoștințe prealabile de programare.

Beneficii
★ Interfață prietenoasă, programare ușoară și mult mai scurtă
★ Ciclu program general scurtat
★ Sincronizarea arborilori pe axe multiple

Strunjire cu frezare (Turn-Cut)

Funcție de strunjire pe centre de preclurare

Proiectat pentru aplicații care necesită în mod tradițional un strung CNC pentru a transforma o caracteristică, Turn-Cut elimină necesitatea achiziționării unor astfel de mașini cu destinație specială, împreună cu orice scule, accesorii sau componente suplimentare suplimentare. În multe cazuri, dimensiunea, forma sau greutatea unei piese fac oricum imposibilă montarea pe un strung; dar cu Turn-Cut, piesele mari, de formă ciudată și dezechilibrate rămân staționare pe măsură ce este creată o nouă cale de sculă. Deoarece Turn-Cut sincronizează mișcarea circulară X și Y cu unghiul axului, marginea sculei menține acea cale nou programată pe toată durata lucrării.

Beneficii
★ Capacități optimizate de proces fără scule specializate, atașamente sau mașini secundare
★ Performanță de prelucrare consecventă și precisă chiar și în aplicații care nu necesită funcția turn-cut
★ Timpi de configurare reduși

Canelare Plană

Canelare de etanșare

Funcția noastră Flat-Tool Grooving îmbunătățește eficient rugozitatea suprafeței canelurilor de etanșare. Prelucrarea canelurilor cu freze de capăt lasă adesea curbele neetanșate corespunzător. Urmele de așchiere a frezei de la partea inferioară a canelurii reduc etanșeitatea la aer, astfel necesită finisare manuală. Prin finisarea fundului canelurii cu o sculă plată veți obține o suprafață prelucrată în care aerul nu se elimină ușor. La canelarea unei curbe complicate, faza arborelui este sincronizată cu precizie cu mișcarea muchiei de așchiere pentru a realiza caneluri foarte precise.

Beneficii
★ Etanșare ridicată fără finisare manuală
★ Curbe complexe ale canelurilor de etanșare așchiate cu scule plate

Hyper-Surface

Calitate superioară a suprafețelor matrițelor

Caracteristica noastră Hyper-Surface detectează perturbările și variațiile datelor de prelucrare a ieșirii CAM, care au ca rezultat zgârieturi pe suprafețe. Face automat corecții asupra controlului Okuma pentru a îmbunătăți calitatea suprafeței fără a modifica datele de prelucrare, menținând în același timp precizia de formă necesară. Acest lucru nu numai că elimină timpul necesar de obicei pentru finisarea manuală, dar reduce și zgârieturile și marginile inegale.

Beneficii
★ Corectează variațiile poziției de așchiere și ale vitezei de avans
★ Îmbunătățește calitatea suprafeței prelucrate și elimină timpul necesar pentru finisarea manuală
★ Aliniază traseele de așchiere adiacente și reduce zgârieturile sau marginile inegale

Control dinamic al încărcării sculei

Productivitate îmbunătățită a materialelor greu de așchiat

Controlul dinamic al încărcării sculelor suprimă eficient așchierea atunci când se utilizează scule cu vârf de inserție, realizând o prelucrare stabilă pentru materiale greu de tăiat. Compensează pierderea sculei prin variația de avans. Deplasarea, tipică pentru sculele cu vârf de inserție, este măsurată și este asigurată o sarcină constantă pentru fiecare inserție.

Beneficii
★ Durata de viață a sculei a crescut semnificativ de până la cinci ori
★ Prelucrare stabilă a materialelor dificil de prelucrat și costuri reduse de prelucrare
★ Scurtat timpul de schimbare a sculei și oprire

Strunjire cu axa-B

Strunjire eficientă a suprafețelor curbate

Caracteristica noastră de strunjire pe axa B oferă o strunjire eficientă a suprafețelor curbate, deoarece axele X, Z și B ale unei mașini multitasking sunt controlate simultan. Prin urmare, lucrările fără schimbări de scule permit aplicații cu suprafețe curbate. Când tăiați o curbă, prelucrarea poate fi întotdeauna efectuată la cel mai bun unghi al sculei pentru a elimina crestele și a obține o calitate uniformă.

Beneficii
★ Oferă cel mai bun unghi al sculei în orice moment al prelucrării
★ Elimină crestele și permite cea mai înaltă calitate a suprafeței curbate
★ Nu este necesară schimbarea sculei

Auto-compensare a capetelor de prelucrare atașate

Compensare capete atașate la centre de prelucrare dublă coloană

Compensarea automată a capului de prelucrare atașăt este o modalitate ușoară de a seta automat valorile de compensare a rotației capului. Setările pot fi efectuate în 20 de minute și nu necesită abilități speciale ale operatorului. Prin comparație cu rezultatele măsurătorilor anterioare, modificările în geometria mașinii pot fi detectate cu ușurință. Verificarea regulată garantează acuratețe constantă atunci când lucrați cu diferite atașamente în orientări diferite.

Poziția vârfului sculei variază în funcție de varietatea mare de capete de atașare. Valorile de compensare mențin vârful sculei în aceeași poziție chiar și cu tipuri diferite de cap de atașament sau înclinare de rotație.

Beneficii
★ Economii incredibile de timp de la ore de reglare manuală la minute de reglare automată
★ Eficiență îmbunătățită a muncii și precizie îmbunătățită
★ Fiabilitate ridicată, independent de abilitățile operatorului

Calibare din comandă numerică

Compensare 3D intensivă în prelucrările multifuncționale

Programarea simplă pentru măsurarea relației de poziție dintre toleranța geometrică și forma piesei de prelucrat este produsă automat prin predare intuitivă. 20 de tipuri de precizie geometrică, cum ar fi poziția găurii și planeitatea, pot fi măsurate pe mașină și, prin urmare, reduc foarte mult timpul de livrare. Este posibil să stocați rezultatele măsurării ca date electronice.

Beneficii
★ „Metoda Teach-In” intuitivă pentru a crea programe de măsurare
★ Configurare și schimbare ușoară a pieselor
★ Elimină eroarea operatorului și reduce rata rebuturilor

Limitarea cuplului pe axa-C

Potrivire ușoară și automată a fazelor

Iată cum să obțineți decalajele zero pe axa C: un opritor montat pe turelă contactează referința de tăiere pentru a citi fluctuațiile cuplului. Setarea fazei se face cu ușurință fără dispozitive de măsurare. În cazul în care o piesă de prelucrat are o canelură, ambele părți vor fi detectate prin rotație inversă CW/CCW pentru a referi axa C la poziția centrală.

Beneficii
★ Elimină erorile de montare legate de operator și dispozitive de fixare și potrivirea fazelor
★ Nu este nevoie de măsurare în proces

Filetare cu viteză variabilă

Schimbarea condițiilor în timpul filetului, menținând pasul filetului

Cu filetarea noastră cu viteză variabilă a arborelui, este posibilă modificarea suprareglarii în timpul filetării pentru a seta cele mai bune condiții, a reduce deplasarea pasului și a evita geometriile false. Când apare vibrații, viteza axului poate fi redusă, apoi crescută din nou când condițiile de tăiere par acceptabile. Axa de avans este perfect sincronizată, iar precizia pasului filetului este menținută. Ciclurile integrate permit variația vitezei axului în timp ce tăiați în modul automat și evitând acumularea de vibrații.

Beneficii
★ Optimizeaza conditiile de așchiere
★ Permite schimbarea vitezei arborelui principal
★ Oferă pas constant al filetului

Filetare cu viteză variabilă

Filetare ușoară a pasurilor variabile cu programe dificile

Filetarea variabilă a plumbului facilitează schimbarea pasului șuruburilor. Ca și în cazul programelor obișnuite de filetare, darea comenzii de creștere sau scădere permite filetarea cu pas variabil. Comenzile de programare setează cantitatea de modificare a înălțimii pe pitch, după cum este necesar.

Beneficii
★ Permite programarea ușoară pentru filetare cu pas variabil
★ Pur și simplu creșteți sau micșorați frecvența

Sincronizarea fazelor filetelor

Simplifică reașchierea filetelor

Potrivirea fazelor de filet face simplă setarea poziției de pornire atunci când vine vorba de tăierea unui fir existent. Pentru a evita ca fazele să nu se potrivească după o refiletare sau finisare, alinierea manuală a sculei prin mișcarea mânerului cu impuls este tot ceea ce este necesar – chiar și după deblocare sau filetare pe o altă mașină.

Beneficii
★ Setare ușoară a poziției de pornire
★ Reglare manuală simplă