Integrarea automatizare pe mașini CNC OKUMA Prodima

Proiect: PRODIMA

Această celulă de automatizare este implementată de către GreenBauTehnologie în cadrul companiei Prodima. Această celulă automatizată integrează un robot industrial pe 6 axe cu 2 strunguri CNC OKUMA LB3000EXII, cuptor de tratare termică (HTM) și 2 benzi transportoare. Celula robotului poate lucra cu două tipuri de repere (mari și mici), iar comutarea între ele se face cu ușurință printr-o apăsare a unui buton.

Celulă robot GreenBau - Prodima fig.1
Celulă robot GreenBau – Prodima fig.1

Robotul preia reperele aliniate de la transportorul de intrare, îl încarcă în universalul primei mașini CNC și descarcă reperul finit din universalul mașinii 2.

Celulă robot GreenBau - Prodima fig.2
Celulă robot GreenBau – Prodima fig.2

În continuare, robotul încarcă reperul pe HTM, care va fi călit și adus la temperatură. În timp ce are loc tratamentul termic, robotul va descărca reperul finit de pe a 2-a mașină CNC pe transportorul de ieșire și apoi va încărca reperul deja tratat de la HTM la cealaltă mașină.

Celulă robot GreenBau - Prodima fig.3
Celulă robot GreenBau – Prodima fig.3

În ceea ce privește siguranța muncii, celula este supravegheată de 2 scanere laser – robotul va întrerupe orice mișcare a brațului robot dacă o persoană va intra în aria de acțiune a celulei.

Video prezentare celulă robot Prodima

Produse similare