Mașini unelte CNC Editoriale GreenBau

Mașini unelte CNC (cu comandă numerică) și tehnologii avansate de prelucrare metale prin așchiere. Editoriale parțial publicate și de partenerii noștrii în revistele de nișă ca Tehnică și Tehnologie respectiv Piața Industrială.

Funcții de îmbunătățire a calității suprafețelor prelucrate

Prelucrare demo cu tehnologie Okuma Super-Nurbs - Mașini unelte CNC Editoriale GreenBau

Funcția face automat corecții asupra controlului OSP OKUMA pentru a îmbunătăți calitatea suprafeței fără a modifica datele de prelucrare, menținând în același timp precizia necesară a formei.

Publicat la 2022/Aprilie

Ghid OKUMA despre prelucrarea în 5-axe

Mașini unelte CNC Editoriale GreenBau - 5 AXE OKUMA

Dar, chiar dacă mașinile în 5-axe au schimbat jocul în industria CNC de mai bine de peste jumătate de secol, există încă rezerve în multe dintre atelierele de prelucrare. În acest editorial analizăm aceste mituri popular despre prelucrarea în 5-axe.

Publicat la 2022/Martie

Connect Plan – Soluția Smart Factory OKUMA

Connect Plan - Soluția Smart Factory OKUMA - Mașini unelte CNC Editoriale GreenBau

Suita Factory Monitor și Connect Plan pentru a monitoriza starea de funcționare a mașiniilor-unelte din fabrică, din birou, de pe un smartphone sau oriunde la distanță. Mai mult, permite apoi vizualizarea și analiza datelor colectate precum și o mai bună optimizare a producției reflectată în profit.

Publicat la 2022/Martie

Identificarea și rezolvarea ineficiențelor dintr-o producție CNC

Mașini unelte CNC Editoriale GreenBau - Identificarea și rezolvarea ineficiențelor dintr-o producție CNC

Pentru a fi cel mai profitabil și competitiv de pe piață, prducția din atelierul dvs. de mașini CNC trebuie să fie cât mai eficient posibil. Proprietarii și operatorii atelierelor maximizează resursele și reduc la minimum sau elimină rebuturile din producție.

Publicat la 2022/Februarie

Esti gata să investești într-o mașină multifuncțională?

Mașini unelte CNC Editoriale GreenBau

Prelucrarea multitasking câștigă popularitate în industria de producție, și pe bună dreptate, deoarece aceste mașini sunt pline de potențial, promisiune și factori de profitabilitate dincolo de categoriile tradiționale de mașini.

Publicat la 2022/Februarie

Ce este rezervorul fără depuneri ?

Mașini unelte CNC Editoriale GreenBau - Ce este rezervorul fără depuneri ?

Nu este necesară curățarea rezervorului timp de doi ani, o reducere mare a costurilor de operare a mașinii CNC și o productivitate continuă!

Publicat la 2022/Ianuarie

Centru de prelucrare CNC și caracteristici

Okuma GENOS M460V-5AX cu masă de lucru Trunnion
Centru de prelucrare vertical OKUMA GENOS 460V-5AX

Centrele de prelucrare sunt echipamente esențiale pentru prelucrarea pieselor și componentelor metalice, pe lângă scopul lor principal de fabricare a matrițelor.

Publicat la 2021/08/16

Programarea mașinilor-unelte cu comandă numerică

Programarea masinilor-unelte - bandă perforată
Programare stocată pe bandă perforată

Programarea mașinilor-unelte cu comandă numerică înseamnă introducerea unor secvențe de instrucțiuni în mașina-unealtă CNC care comandă axele, sculele, masa și alte componente necesare prelucrării prin așchiere a reperului.

Publicat la 2021/06/30

Motorul cu reluctanță PREX de la Okuma

Mașini unelte CNC Editoriale GreenBau - Spindle

Tehnologia avansată a motorul-ui cu reluctanță PREX de la Okuma, baza unei mașini unelte CNC superioare în prelucrarea eficientă a metalelor dure prin așchiere.

Publicat la 2021/06/24

Prelucrări prin aşchiere CNC și Maşini unelte CNC

Mașinile unelte CNC şi prelucrări prin aşchiere CNC

Mașinile unelte CNC şi prelucrări prin aşchiere CNC (cu comandă numerică) reprezintă la ora actuală echipamentele tehnologice cele mai performante în industria prelucrătoare. În consecință, utilizarea tehnicilor CAD/CAM pentru programare este necesară pentru o exploatare optimă a acestor echipamente, în contextul în care cerințele legate de complexitatea și precizia pieselor prelucrate sunt tot mai restrictive.

Publicat la 2021/06/16

Ce este axa Y pentru strungurile cu frezare ?

Editoriale GreenBau despre - Ce este axa Y pentru strungurile cu frezare ? - mașini unelte cnc

Ideea a început mai degrabă pur și simplu cu unele sau toate posturile de pe turela centrului de strunjire capabile să antreneze un atașament al capului de frezare, găurire sau tarodare. Atelierele au adoptat rapid avantajele de producție ale integrării operațiilor de frezare și strunjire dintr-o singură prindere în universal.

Publicat la 2021/06/08

Strung CNC cu frezare pe axa Y

Editoriale GreenBau despre - Strung CNC cu frezare pe axa Y

Centrele de strunjire CNC pe axa Y sunt considerate în prezent ca un standard în domeniul așchierii.

Publicat la 2021/06/08

Calibrare automată CNC 5-Axe

Pentru a menține precizia prelucrării în 5 axe, trebuie efectuată o calibrare precisă la fața locului pentru a compensa eventualele erori geometrice. Acest sistem de calibrare automată în 5 axe dezvoltat de OKUMA se numește 5-AXIS AUTO TUNING SYSTEM și este standard pe centrele de prelucrare OKUMA în 5 axe.

Update la 2021/03/12

Condiții optime de așchiere Machining-Navi

Condiții optime așchiere, Machining-Navi, funcție de determinare a celor mai optime condiții de așchiere și eliminarea vibrațiilor în timpul prelucrărilor CNC pe mașini Okuma. 

Update la 2021/07/21

Compensare deformare termică în prelucrare

Precizia de prelucrare a piesei de prelucrat se modifică semnificativ din cauza temperaturilor mediului din jurul mașinii, a căldurii generate de mașină și a căldurii generate de prelucrare. Conceptul Thermo-Friendly este conceptul unic de „acceptare” a acestor schimbări de temperatură, astfel încât să se poată obține o precizie ridicată în medii normale din fabrică, fără măsuri speciale de către operatori.

Update la 2021/03/16

Sistem anti-coliziune mașini unelte cnc

Editoriale GreenBau despre - Sistem anti-coliziune mașini CNC

Prin introducerea dimensiunii sculelor și a semifabricatului, softul analizează poziția componentelor mașinii și alertează posibilitatea coliziunilor.

Update la 2021/06/04

Soluții de prelucrare matrițe

Editoriale GreenBau despre - Soluții de prelucrare matrițe - mașini unelte cnc

Soluții de prelucrare pentru industria de matrițe furnizate de GreenBau Tehnologie vă oferă capacitatea și flexibilitatea de care aveți nevoie pentru a concura eficient în fabricarea reperelor.

Publicat la 2021/03/17

Tehnologia aditivă LMD pe mașini unelte CNC Okuma

Editoriale GreenBau despre - Tehnologia aditivă LMD pe mașini unelte CNC Okuma

Tehnologia aditivă LMD sau încărcarea prin sudare cu laser este un procedeu generativ de fabricație pentru metale. La nivel internațional, acesta este cunoscut sub denumirea de Laser Metal Deposition, pe scurt, LMD. 

Publicat la 2021/03/05

Soluții prelucrare industria auto

Editoriale GreenBau despre - Soluții prelucrare industria auto - mașini unelte cnc

Soluții de prelucrare pentru industria auto furnizate de GreenBau Tehnologie vă oferă capacitatea și flexibilitatea de care aveți nevoie pentru a concura eficient în fabricarea pieselor.

Publicat la 2021/03/04

Soluții prelucrare industria aeronautică

Editoriale GreenBau despre - Soluții prelucrare industria aeronautică - mașini unelte cnc

Soluțiile specifice includ mașini multifuncţionale pentru fabricație aditivă cât și pentru prelucrare subtractivă (prin îndepărtare de materiale), pentru prelucrarea pieselor mari, chiar și a celor mai rezistente materiale.

Publicat la 2021/03/03

Cum alegem o maşină-unealtă CNC. De ce OKUMA?

Editoriale GreenBau despre - Cum alegem o maşină-unealtă CNC. De ce OKUMA?

Achiziţionarea unei maşini cu comandă numerică înseamnă pentru orice firmă, un pas important în dezvoltarea firmei şi o investiţie pe termen lung.

Publicat la 2021/03/02

Prelucrarea CNC în 5 axe

Editoriale GreenBau despre - Prelucrarea CNC în 5 axe

Prelucrarea CNC în 5 axe se referă la capacitatea unei mașini unelte CNC de a muta o piesă sau o sculă în cinci axe simultan.

Publicat la 2021/02/09

Strung CNC, ce este și cum funcționează?

Editoriale GreenBau despre - Strung CNC, ce este și cum funcționează?

Ce este un strung CNC și cum funcționează, componentele și avantajele, cum alegem un strung cu comanda numerică, tipuri si modele.

Publicat la 2021/02/09

Strung Orizontal sau Vertical

Editoriale GreenBau despre - Strung orizontal sau vertical

Pentru a alege corect un strung orizontal sau vertical, care să corespundă reperelor prelucrate optim este o sarcină care trebuie analizată atent și pe termen lung.

Publicat la 2021/02/23

ARMROID robot integrat în mașina CNC

Editoriale GreenBau despre - ARMROID robot integrat în mașina CNC

ARMROID primul robot integrat în mașini unelte CNC de la OKUMA, este o inovație de automatizare care e ușor de operat direct pe comanda numerică nativă OSP.

Publicat la 2021/03/04

Programare conversațională direct pe mașini unelte cnc

Editoriale GreenBau despre - Programare conversațională direct pe mașina CNC

Software-ul AOT vă oferă posibilitatea de a descrie geometria pieselor utilizând comenzi simple din meniu afișat, cum ar fi Face / Long / Groove / Thread.

Publicat la 2021/02/10

Strunguri swiss cu tehnologia Citizen LFV

Editoriale GreenBau despre - LFV Technology Citizen

Mașini unelte CNC cu Funcția de prelucrare Citizen LFV generează fenomenul de așchiere întreruptă care determină fragmentarea așchiilor și astfel scăderea forțelor de așchiere.

Publicat la 2020/11/27

Resurse / Linkuri