Okuma Green Smart Machine

Decarbonizați-vă fabricile cu tehnologii Okuma

Okuma Green-Smart Machine - Logo

Declarație Green-Okuma

Okuma se angajează să realizeze o societate decarbonizată prin intermediul Green-Smart Machine

Okuma, un important producător de mașini-unelte din Japonia, a anunțat recent că va lansa Green-Smart Machine, o nouă gamă de mașini-unelte inteligente care contribuie la reducerea emisiilor de carbon. Green-Smart Machine este echipat cu o serie de tehnologii de economisire a energiei, cum ar fi ECO Idling Stop, care oprește automat mașina atunci când nu este în uz, și Thermo-Friendly Concept, care reduce necesitatea răcirii excesive.

Okuma Green Smart Machine poate reduce consumul de energie cu până la 30%, comparativ cu mașinile-unelte convenționale. Acest lucru va ajuta compania să-și atingă obiectivul de a deveni carbon neutră până în 2050.

„Toate schimbările au un singur scop: de a oferi clienților noștri o prelucrare constantă precisă, folosind mai puțină energie. La scară globală, toate companiile trebuie să-și intensifice eforturile pentru a atinge obiectivele societății neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.”

Okuma Japan Corporation

O productivitate mai mare și reducerea emisiilor de carbon în același timp

Trei direcții principale pentru tehnologia verde Okuma:

  1. Reducerea energiei în timpul prelucrării
  2. Oprirea echipamentelor inutile în mod proactiv
  3. Scurtarea duratei ciclului de prelucrare

Mașinile-unelte nu consumă doar energie în timpul prelucrărilor efective (așchiere, șpan), ci și în timpul setăriilor sau timpilor de așteptare între sarcini. Prin conceptul Green Smart Machine, Okuma a reușit să reducă semnificativ aceste emisii de CO₂ în timpul producției. Precizia mașinilor nu este afectată. Consumul mai mic de energie și ciclurile mai scurte îmbunătățesc, de asemenea, productivitatea și reduc emisiile de CO₂.

1. Reducerea energiei în timpul prelucrării

CONCEPTUL THERMO-FRIENDLY

CONCEPTUL THERMO-FRIENDLY
Sistem de compensare deformare termică automată ce permite stabilitatea dimensională indiferent de variațiile de temperatură ale ambientului datorate atât agentului de răcire cât și a altor factori externi. Îmbunatațește precizia și calitatea suprafețelor prelucrate atât prin strunjire cât și frezare. Mașina nu necesită program de pre-încălzire la începerea programului de lucru.

Utilizați schimbările de temperatură în loc să le combateți: precizie permanentă ridicată fără răcitoare de mașini sau sisteme complexe de aer condiționat.

Okuma Green-Smart Machine - Sistem de compensare deformare termică automată ce permite stabilitatea dimensională indiferent de variațiile de temperatură

SISTEM DE REGENERARE A ENERGIEI

Okuma Green Smart Machine oferă un sistem de regenerare a energiei, nefolosit anterior, acum standard în recuperarea energiei: energia eliberată în timpul decelerațiilor este folosită, astfel încât nu mai există nici o risipă de energie.

2. Oprirea echipamentelor inutile în mod proactiv

OPRIRE AUTOMATĂ

Când prelucrarea se oprește în timpul funcționării fără operator, alimentarea este întreruptă automat după o perioadă de timp prestabilită.

ECO SUITE PLUS

Aplcațiile ECO Suite Okuma pentru economisire energie în prelucrare
Aplcațiile ECO Suite Okuma pentru economisirea energiei în prelucrare

Economisire de energie și precizie constantă de prelucrare: acestea sunt caracteristicile oferite de „Eco Suite Plus”. Conceptul combină diverse sisteme de economisire a emisiilor de CO₂ cu o abordare prietenoasă cu mediul.

ECO POWER MONITOR

Cu controlul OSP dezvoltat de Okuma, starea de funcționare și emisiile de CO₂ pot fi înregistrate și analizate cu o acuratețe. Vizualizare monitorizare și funcții integrate de economisire a energiei.

ECO IDLING STOP

O mare parte a consumului de energie este absorbită de toate dispozitivele suplimentare ale unei mașini-unelte. Datorită ECO Suite Plus, mașina detectează automat starea de funcționare a tuturor componentelor mașinii și le pune într-un mod de staționare (idle) care economisește energie în funcție de necesități în producție.

ECO OPERATION

Cu ECO Suite Plus, alte dispozitive periferice, cum ar fi transportoare de așchii sau extracție, pot fi, de asemenea, adaptate optim la modul de operare. Funcționarea poate fi reglată și mai mult, se reduc cât mai multe emisii de CO₂ și se reduce consumul de energie.

ECO HYDRAULICS

Unitatea hidraulică reduce foarte eficient și semnificativ consumul de energie. În realitate, aceasta înseamnă: Cu o unitate hidraulică convențională, MB-4000H necesită un consum de energie de 840 W. Cu ECO Hydraulics, sunt necesari doar 260 W la fiecare 25 min.

3. Scurtarea duratei ciclului de prelucrare

Timpii de ciclu și consumul de energie sunt reduse semnificativ prin selectarea setărilor optime ale parametrilor pentru piesa de prelucrat și potrivirea operațiilor de prelucrare cu setări simple pe mașină.

Tehnologiile inteligente Okuma ajută la reducerea timpilor de ciclu, la economisirea emisiilor de CO₂ și la menținerea celei mai înalte calități posibile a producției.

Rezervorul fără depuneri (opțional)

Rezervorul fără reziduri (opțiune recomandată) colectează eficient 99% din cantitatea de reziduri și reduce contaminarea lichidului de răcire. Ciclurile de curățare ale rezervorului sunt reduse și producția este întreruptă mai puțin. Procesul constă inițial într-un flux permanent al lichidului de răcire cu toate impuritățile astfel încât acestea să nu se depună în rezervor și să fie spălate direct la etapele de filtrare cu diferite grade de filtrare.

Okuma Green-Smart Machine - Rezervorul fără depuneri (opțional)

Nu este necesară curățarea rezervorului timp de 3 ani (date reale de pe mașini Okuma).

  • Îndepărtarea rezidurilor: 99 % 
  • Curățarea rezervorului de lichid de răcire: La fiecare 3 ani 
  • Schimbarea lichidului de răcire: La fiecare 3 ani 

Resurse Linkuri