Strunguri swiss cu tehnologia Citizen LFV

Citizen Cincom prelucrarea LFV

Citizen Cincom prelucrarea LFV

Ridică productivitatea la nivelul următor
Cu tehnologia de prelucrare de ultimă generație

Strungurile „swiss type” CITIZEN permit realizarea de piese diverse cu complexitate ridicată. Pentru a răspunde cerințelor actuale ale industriei de prelucrare, CITIZEN a introdus un concept nou al strungului L20 având funcția LFV (Low Frequency Vibration) integrată. Astfel, clienții pot să optimizeze procesul de fabricație folosind opțiunile incluse pentru a configura utilajul necesar nevoilor de producție.

Citizen Cincom prelucrarea LFV - comparație

Funcția LFV, generează fenomenul de „air-cut” (așchiere întreruptă) care determină fragmentarea ușoară a așchiilor și are ca efect și scăderea forțelor de așchiere. Acest lucru contribuie la păstrarea mai mare a duratei de viață a sculei. Ca rezultat, așchierea întreruptă elimină problemele asociate cu „aglomerarea șpanului” și necesitatea îndepărtării manuale de la nivelul sculelor. De asemenea, reduce tendința de apariție a muchiei pe vârful sculei, extinde durata de viață la așchiere, ajută la reducerea efectelor termice în zona de tăiere și poate fi un factor important în procesele dificil de controlat, cum ar fi găurirea adâncă și chiar micro-prelucrarea suprafețelor fine.

Citizen Cincom prelucrarea LFV - moduri de oscilație

Referitor la vibrații, procesul LFV este activat printr-un cod G în programul CNC care permite o inițiere la cerere oriunde în ciclul de așchiere. Axele servo ale sistemului de acționare sunt oscilate în direcția de deplasare în faze care implică zeci de microni care sunt sincronizate cu rotația axului mașinii.
Aceste vibrații sunt controlate, nu sunt permanente și nu influențează durata de viață a mașinii.

Citizen Cincom prelucrarea LFV - cod G

Beneficii

  • Minimizează defectele și daunele sculei cauzate de așchii
  • Menține reduse costurile de prelucrare
  • Reduce foarte mult ciclul de prelucrare datorită îndepărtării așchiilor
  • Mai puțină monitorizare a proceselor de prelucrare înseamnă mai multe operațiuni în producția de masă fără asistența umană
  • Îndepărtare manuală a așchiilor este necesară mult mai rar

Materiale pentru prelucrarea LFV

Prin această tehnologie Citizen se poate prelucra cnc, la o înaltă calitate, o gamă largă de materiale, aliaje pe bază de nichel, aliaje de inconel, titanium, oțeluri inoxidabile, fier, cupru, nylon, plastic, și altele.

Resurse / Linkuri