Soluții de prelucrare matrițe OKUMA

Soluții de prelucrare pentru industria de matrițe furnizate de GreenBau Tehnologie vă oferă capacitatea și flexibilitatea de care aveți nevoie pentru a concura eficient în fabricarea reperelor.

Soluții de prelucrare OKUMA în industria de matrițe

Matrițele din noua generație sunt tehnic dificil de prelucrat, iar concurența pe această piață mondială este dinamică. Succesul depinde de capacitatea producției dvs. de a îndeplini cerințele clienților dvs. privind repetabilitatea, acuratețea și viteza de prelucrare. Aceasta înseamnă că trebuie să utilizați cea mai eficientă tehnologie de prelucrare disponibilă.

Soluții de prelucrare matrițe - Okuma MU-400V II
Matriță cauciuc roată auto prelucrată pe Okuma MU-400V II

Okuma are soluții de prelucrare matrițe și tehnologie eficientă pentru a vă oferi un avantaj competitiv în această industrie.

De la matrițe de turnat sub presiune, matrițe de injecție, matrițe de modelat tabla (caroserie auto) sau matrițe de debitare, indiferent de duritatea materialelor de prelucrat.

Când lucrezi cu mașini unelte de calitate
Livrezi piese prelucrate de calitate

Mulți producători de unelte folosesc o “formulă” testată în timp când vine vorba de prelucrarea matrițelor numită: Quality In = Quality Out. Okuma are standarde ridicate pentru calitatea construcției, precizie pe termen lung și performanță fiabilă a mașinilor unelte CNC.

Cu mai bine de 30 de ani în soluții de prelucrare matrițe, Okuma oferă mașina CNC, acționare, motoare, encoderee, arbori principali și control numeric pentru a furniza un sistem complet integrat pentru clienții noștri.

Soluții de prelucrare matrițe - GENOS M660-VE
Matrițe prelucrate pe GENOS M660-VE

Producătorii de unelte care folosesc mașinile-unelte Okuma știu că sunt mașini CNC robuste și grele, stabile. Folosind fontă de înaltă calitate în producția batiului la toate mașinile noastre, iar piesele turnate sunt tratate în mod natural, fără procese de accelerare.

Unele mașini încorporează chiar și un „sistem de ghidare hibrid” care combină o cutie cu ghidaje cu role liniare, care oferă în cele din urmă cele mai bune avansuri în prelucrare.

Soluții de prelucrare matrițe - GENOS M460V-5AX
Matriță prelucrată pe GENOS M460V-5AX

În plus, următoarele caracteristici și capabilități îi ajută pe clienții noștri să-și atingă obiectivele de fabricație:

Comanda Numerică OSP-P300

Controlul nostru OSP-P300 este construit folosind platforma Windows®. Okuma a dezvoltat controlerul OSP NC cu encodere de poziție absolută, devenind primul producător din Japonia de mașini unelte cu comandă numerică.

Okuma CN OSP 2015
Control Numeric Avansat Okuma OSP-P300

Puteți trimite comenzi de producție către sistemele dvs. MRP (management repere prelucrate) chiar din mașina-unealtă, puteți urmări producția cu coduri de bare scanate și puteți genera rapoarte pentru a le distribui echipei de management.

Soluții prelucrare industria matrițe – Tehnologii inteligente

Tehnologiile mașinilor OKUMA au fost concepute pentru a îmbunătăți calitatea suprafețelor prelucrate utilizând sistemul Thermo-Friendly, pentru a preveni coliziunile și evita vibrațiile, pentru a efectua o calibrare precisă și a reduce timpii de producție.

Soluții de prelucrare matrițe - SERVONAVI suprafețe cu rugozități mici
Prelucrare cu funcție SERVONAVI, suprafețe cu rugozități mici

Super-NURBS

Una dintre tehnologiile noastre avansate specifice, Super-NURBS oferă avantaje cheie pentru industria matrițelor. Utilizarea unor viteze de prelucrare ultra-ridicate și obținerea de suprafețe mai netede – fără a mai necesita finisare manuală sau rectificare.

Soluții de prelucrare matrițe - Okuma Super-Nurbs
Prelucrare demo cu tehnologie Okuma Super-Nurbs

Compensează automat imperfecțiunile din prelucrările parțiale obținând suprafețe de înaltă calitate fără urme ale sculelor. Reduce timpii de rectificare sau chiar anulare, se elimină formele imperfecte pentru a reproduce exact suprafața din proiectul CAD/CAM.

Soluții de prelucrare matrițe - interpolare CAM - Super-Nurbs
interpolare CAM – Super-Nurbs

Soluții prelucrare industria matrițe – Okuma EMO 2019

OKUMA a prezentat la EMO 2019 noutăți pentru Industria de prelucrat matrițe

Okuma prezintă soluții extrem de eficiente pentru industria matrițelor. MCR-S (Super) centru de prelucrare dublă coloană pentru prelucrarea de înaltă precizie pe 5 laturi a pieselor mari, ridică standardul pentru matrițe din industria auto.

Dublă coloană pentru suprafețe ‘perfecte’

Centru de prelucrare tip portal (dublă coloană) MCR-S (Super) combină mai multe tehnologii de ultimă generație și este predestinat pentru producerea matrițelor de cea mai înaltă calitate.

Producătorii beneficiază de o precizie dimensională remarcabilă și de o calitate a suprafeței foarte ridicată. Structura robustă a coloanei duble a mașinii asigură stabilitate și oferă proprietăți de amortizare a vibrațiilor.

Centrul prelucrare dublă coloană MCR-S, cea mai noua soluție pentru repere de dimensiuni mari și pentru prelucrări în 5 axe folosind tehnologii avansate de la Okuma.

Matriță caroserie auto prelucrată pe OKUMA MCR-S, EMO 2019 Hannover
Matriță caroserie auto prelucrată pe OKUMA MCR-S, EMO 2019 Hannover

Deoarece procesul de fabricație a matrițelor este foarte vulnerabil la schimbările de temperatură, Okuma a echipat MCR-S cu conceptul Thermo-Friendly. Un senzor de calibrare pivotant permite măsurarea precisă la marginea mesei de prelucrare și asigură precizia tuturor etapelor de producție. Hyper-Surface face ca post-procesarea manuală să devină învechită și scurtează timpul necesar prelucrării materiei prime. Mașina oferă rate foarte mari de prelucrare și atinge 710 cm / min, viteză remarcabilă la frezarea frontală.

Portofoliu bogat pentru industria matrițelor

În plus față de centrele de prelucrare cu coloană dublă, Okuma oferă o mare varietate de mașini-unelte de mare valoare pentru industria matrițelor.

La EMO Hannover din 2019, Okuma a expus: centrul de prelucrare pe 5 axe accesibil GENOS M460V-5AX și noul centru de prelucrare vertical și cel mai mic GENOS M660-V-E. Centrul vertical MB-46VAE echipat cu automatizare STANDROID, cea mai recentă soluție pentru automatizare. STANDROID este un braț robot instalat într-o celulă.

Celula robot STANDROID atașată la centrul vertical MB-46VAE
Celula robot STANDROID atașată la centrul vertical MB-46VAE

Acest lucru permite configurarea și integrarea ușoară în mediul de producție, făcând automatizarea accesibilă pentru întreprinderile mici și mijlocii, unde tehnologiile convenționale ar fi prea scumpe și excesiv de complexe.

Okuma Laser EX, Recondiționare matrițe folosind tehnologia LMD
Okuma Laser EX, Recondiționare matrițe folosind tehnologia LMD

De asemenea, renumitele mașini multi-funcționale din gama MULTUS U și cu tehnologie aditivă LMD seria LASER EX au posibilitatea de a recondiționa matrițele uzate.

Okuma Laser EX, Scanare detaliată a matriței - datele sunt trimise la mașina CNC
Okuma Laser EX, Scanare detaliată a matriței – datele sunt trimise la mașina CNC

Sau chiar se pot copia matrițe folosind sistem de scanare 3D și aplicațiile necesare, iar datele apoi sunt direcționate spre mașina CNC (MU-6300V-LASER-EX în cazul acesta), eroarea de “clonare” este sub 3-4  µm.

Okuma Laser EX, Copiere matriță prin scanare 3D
Okuma Laser EX, Copiere matriță prin scanare 3D

Oțeluri speciale pentru matrițe

În matrițele în care se toarnă sub presiune, variația căldurii este mecanismul tipic de generare rebuturi. Optimizarea parametrilor care scad acest risc ar trebui luată în considerare la proiectarea și tratarea termică a oțelurilor. Calitatea oțelurilor pentru matrițe și tratarea acestora continuă să se îmbunătățească astfel apar materiale noi cum ar fi Dievar și TOOLOX® 44.

Aceste materiale sunt eficiente când se aplică metoda de turnare sub presiune (injecție) astfel matrițele rezista mai mult în timp și se pot executa mai multe piese turnate. Oțelurile crom-molibden-siliciu-vanadiu au o bună capacitate de durificare în ulei și aer. Prin urmare, oțelurile prelucrate la cald au rezistență considerabilă și nedeformare atât la temperaturi normale, cât și la temperaturi mai ridicate. Deci, este un bun material de produs matrițe de turnare sub presiune.

Toolox®44 aduce beneficii matrițelor

Un material suplimentar, un nou oțel de scule pre-călit cunoscut sub numele de TOOLOX® 44, optimizarea parametrilor de rezistență la impact care ar putea reduce defecțiunile de turnare. Există o varietate de parametri de tratament termic disponibile, una dintre ele este livrată de TOOLOX® 44, acest oțel este stins și călit în stare de material brut.

Cel mai dur oțel de scule pre-călit din lume, Toolox® poate fi utilizat în aplicații aproape fără sfârșit. Cu combinația sa de duritate și rigiditate superioare, precum și prelucrabilitatea excelentă, stabilitatea dimensională, detalii mari, rezistența la oboseală și proprietățile garantate, veți găsi cu siguranță o utilizare bună pentru aceasta. În matrițele care produc toate tipurile de produse, de la cadre TV, capace motor și piese de siguranță auto până la componente de mașină performante.

Matrițe prelucrate pe mașini CNC Okuma

Soluții de prelucrare matrițe - OKUMA MB-46VAE
Matriță prelucrată pe OKUMA MB-46VAE
Matriță ramă ochelari prelucrată pe mașină CNC OKUMA
Matriță ramă ochelari prelucrată pe mașină CNC OKUMA
Matriță prelucrată pe GENOS M460V-5AX
Matriță prelucrată pe GENOS M460V-5AX
Matriță pentru turnat logo OKUMA, care se aplică pe mașinile CNC
Matriță pentru turnat logo OKUMA, care se aplică pe mașinile CNC
Soluții de prelucrare matrițe - LMD  Okuma Laser EX
Matriță de ștanțare tip rolă, modele sunt aplicate aditiv LMD cu Laser EX

Citește și despre:

Resurse / Linkuri