Premiere câștigător concurs OKUMA: ELECTROTEL SA

Câștigătorul concursului OKUMA mea mai veche de 10 ani

În urma concursului lansat anul trecut via Newsletter Nr.1 / NOV.2021: Ești mândru că vechea ta mașina OKUMA este în condiții bune? am avut mai mulți participanți care ne-au trimis poze cu mașinile lor OKUMA. Dintre toți participanții, s-au selectat trei companii câștigătoare ale căror mașini-unelte sunt în stare foarte bună, compania Electrotel SA a fost una dintre ele, așa că ne-am deplasat la sediul lor pentru a-i felicita și înmâna diploma și premiul (voucher ISCAR).

ELECTROTEL SA

Fondat în 1970, cu peste 50 de ani de experiență, Electrotel este unul dintre cei mai prestigioși producători și designeri de panouri de joasă și medie tensiune din România. În cadrul fabricii se află un atelier de prelucări mecanice, unde se află și strungul OKUMA LB3000EX MC-500, achiziționat în anul 2008 odată cu începerea parteneriatului GreenBau – Electrotel.

Video prezentare a companiei Electrotel SA (durată 6 minute):

Strungul OKUMA LB3000EX MC500 – 13 ani de funcționare

După ce am vizitat halele din fabrică, am ajuns și în atelierul de prelucrări mecanice, unde mașina câștigătoare era în producție full time.

În fața mașinii premiate a avut loc înmânarea plachetei ca recunoaștere a exploatării strungului OKUMA LB3000EX MC-500 precum și voucherul pentru scule / porscule ISCAR în valoare de 5000 Euro.

Au fost prezenți la evenimentul de premiere (poza jos de la dreapta la stânga): ing.Ilin Iordan director organizare și control, ing.Valeriu Velciu președinte și director general, ing.Ferry Grinberg CEO (GreenBau Tehnologie SRL) și ing.Florin Mira șef secție de prelucrări mecanice.

(dreapta-stânga) Ilin Iordache, Valeriu Velciu, Ferry Grinberg, Florin Mira

Am avut ocazia să-l întâlnim pe Florian Roman, operator CNC angajat din 1990 în companie ca strungar, astfel am profitat de ocazie să cerem părerea dânsului despre ce înseamnă să operezi un strung CNC OKUMA și cum a fost trecerea de la tehnologia veche la cea nouă.

Florian Roman, operator de peste 13 ani pe strungul CNC OKUMA LB3000EX MC-500

Mașina are peste 13 ani, este în parametri, în interior e un pic pătat din cauza emulsiei, uleiurilor, dar ca și portsculă, sculă, turelă, întoarcerea pe axa-X nu sunt probleme de funcționare.

M-am inițiat. Pentru că nu mai operasem niciodată pe o astfel de mașină, am participat și la instruirea organizată de GreenBau. Mi-a trebuit, mă rog, ceva timp să mă acomodez cu comanda numerică OKUMA OSP.

O regulă generală: ca să poți să operezi pe o așa mașină trebuie să ai noțiuni de bază, adică cel puțin să cunoști procesul tehnologic de așchiere. Asta înseamnă că dacă știi să lucrezi pe un strung clasic, ai asimilate niște noțiuni de bază de calculator, și respecți procesul tehnologic clasic nu este nici o problemă să le pui în practică pe o mașină CNC OKUMA.

VOCEA CLIENTULUI:

This image has an empty alt attribute; its file name is Okuma_LogoWEB.png