Centru Orizontal OKUMA MA-8000H

Okuma Corporation a dezvoltat noul centru de prelucrare orizontal OKUMA MA-8000H cu o dimensiune a paletului de 800 x 800 mm. Echipat cu funcții abundente de economisire a energiei și tehnologii ecologice care funcționează autonom, fără intervenție umană, acest nou produs sprijină puternic eforturile utilizatorilor de decarbonizare. În plus, prin îmbunătățirea capacității de a răspunde automatizării, Okuma oferă o flexibilitate mai mare pentru a îndeplini diverse cerințe de automatizare.

Centru Orizontal OKUMA MA-8000H

Într-o gamă largă de aplicații de prelucrare pe scară largă, cum ar fi piața de fabricare a semiconductoarelor, care continuă să se extindă la nivel global, piețele de energie regenerabilă și vehicule electrice (EV) suferă schimbări remarcabile pe măsură ce decarbonizarea se accelerează. Pentru aceste aplicații, Okuma oferă centre de prelucrare orizontale cu o capacitate de producție remarcabilă, care contribuie și la decarbonizarea întregului lanț de aprovizionare.

Background Centru Orizontal OKUMA MA-8000H

Pe măsură ce mișcarea către o societate decarbonizată se accelerează la nivel global, piețele în creștere, cum ar fi energia regenerabilă, care se așteaptă să crească continuu, se schimbă semnificativ, precum și piața de automobile în care toți producătorii de automobile fac treceri la scară largă la EV. În plus, tendința companiilor care se străduiește să decarbonizeze întregul lanț de aprovizionare este în creștere în Japonia și peste mări, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) fiind, de asemenea, conștiente de necesitatea de a acționa acum asupra decarbonizării.

Pe de altă parte, pentru industria noastră de producție, Okuma se străduiește să rezolve probleme serioase precum scăderea populației active, limitele superioare legale ale orelor suplimentare și problema transferului de tehnologie afectată de pensionarea inginerilor calificați și veterani.

În aceste circumstanțe, există o cerere pentru sisteme de prelucrare care să permită mașinilor să economisească energie în mod autonom și să îmbunătățească semnificativ productivitatea muncii printr-o automatizare care este cea mai bună pentru sistemul de producție al utilizatorului și să asigure o funcționare stabilă pe perioade lungi.

Obiective de dezvoltare Centru Orizontal OKUMA MA-8000H

Pentru a obține creșteri semnificative ale capacității de producție, noul Centru Orizontal OKUMA MA-8000H a fost proiectat cu următoarele obiective pentru a reduce carbonul, lipsa forței de muncă, dificultățile legate de transmiterea tehnologiei interne și pentru a rezolva alte provocări cu care se confruntă clienții.

  1. Mașini care realizează în mod autonom economii de energie fără intervenția omului
  2. Îmbunătățirea productivității muncii prin consolidarea „răspunsului automatizării” și a fiabilității la
  3. suportă perioade lungi de funcționare stabilă
  4. Capacitate de producție îmbunătățită și mai mult pentru prelucrarea componentelor mari, cu o capacitate de performanță de bază îmbunătățită

Caracteristici și tehnologii integrate Centru Orizontal OKUMA MA-8000H

Mașini care realizează în mod autonom atât precizie stabilă, cât și economii de energie fără intervenția umană

Okuma’s Thermo-Friendly Concept

Permite mașinii să mențină în mod autonom o precizie stabilă fără a necesita măsuri specifice împotriva deformării termice care însoțesc consumul excesiv de energie.

Centru Orizontal OKUMA MA-8000H - Termo Prietenos

Centru Orizontal OKUMA MA-8000H oferă o stabilitate excelentă a preciziei, fără a te baza pe controlul excesiv al temperaturii ambiante de la sistemele de răcire a corpului aerului și aparatele de aer condiționat din fabrică pentru a menține precizia. Contribuind la economiile de energie din întreaga fabrică cu ideea originală a lui Okuma de „acceptarea schimbărilor de temperatură”.

Timpul de funcționare necesar pentru încălzirea mașinii și compensarea dimensională a fost redus semnificativ, la fel și consumul de energie al mașinii.

Sistem de economisire a energiei de ultimă generație „ECO suite plus”.

„cunoaște, analizează și reduce” emisiile de CO2:

  • ECO Power Monitor permite operatorului să verifice la fața locului consumul de energie și emisiile de CO2 per operațiune. Îmbunătățirea este posibilă prin analizarea emisiilor de CO2 ale fiecărui dispozitiv.
Centru Orizontal OKUMA MA-8000H - ECO Energy
  • ECO Idling Stop, o funcție inteligentă de economisire a energiei care utilizează conceptul Thermo-friendly de la Okuma, permite mașinii în sine să judece necesitatea de a opri ralantiul răcitorului, menținând în același timp o precizie ridicată. Se realizează atât precizie ridicată, cât și economii de energie.
Analysis possible from the power consumption report for each device

Productivitate îmbunătățită a muncii prin consolidarea capacității de răspuns și a fiabilității automatizării pentru a susține perioade lungi de funcționare stabilă

Centru Orizontal OKUMA MA-8000H cu mai multe porturi de alimentare hidraulice și pneumatice

La dispozitivele de fixare care fixează automat piesele de prelucrat la cel mai înalt nivel din clasa sa

  • Stație de configurare: 16 porturi (mașina anterioară: 4 porturi) (Opțional)
Centru Orizontal OKUMA MA-8000H - porturi pneumatice
  • Zona de lucru: 8 porturi (mașina anterioară: 4 porturi) (Opțional)
Centru Orizontal OKUMA MA-8000H - porturi pneumatice

Acest lucru face posibilă efectuarea mai multor operațiuni independente de fixare și sunt îndeplinite diferite cerințe ale utilizatorului, cum ar fi operațiuni multiple de încărcare/descărcare parțială automată/robotică, cu evitarea coliziunilor între unealtă și dispozitiv în timpul operațiunilor de fixare în zona spațiului de lucru.

Performanță excelentă de descărcare a așchiilor

Centru Orizontal OKUMA MA-8000H permite o funcționare continuă pe termen lung, fără curățarea așchiilor din interiorul mașinii.

Centru Orizontal OKUMA MA-8000H - sistem evacuare span, duș

Capacele netede din mașină reduc la minimum acumularea de așchii pentru o spălare mai ușoară și curată a așchiilor reziduale în mașină.

Rezervor fără depuneri reziduale (Opțional)

Reduce drastic frecvența de curățare a rezervorului de lichidul de răcire Prin reducerea stagnării rezervorului de lichid de răcire, nămolul (minute așchii și alte reziduuri) este colectat automat și eficient. Acest lucru reduce dramatic timpul și efortul necesar pentru curățarea rezervorului, care se bazează pe munca umană. Mai mult, durata de viață a lichidului de răcire devine mai lungă, iar lichidul de răcire devine în cele din urmă un lichid rezidual după utilizare, ceea ce contribuie la un impact mai mic asupra mediului.

Rata de recuperare a rezidurilor: 99% (date reale cu aliaje)
Fără curățare a rezervorului de lichid de răcire timp de trei ani, fără înlocuire a lichidului de răcire timp de trei ani (date reale cu echipamentul intern)

Filtrare rezervor fara depuneri in 3 trepte

Funcția AI de diagnosticare a prelucrării (găurire) (opțional)

Previne ruperea bruscă a sculei și realizează operații stabile
Această funcție AI monitorizează starea de prelucrare și retrage automat scula atunci când AI detectează o anomalie. Deteriorarea piesei de prelucrat din cauza spargerii bruște a sculei este prevenită, iar pierderile necesare pentru recuperarea muncii sunt reduse drastic.
Durata de viață a sculei de 1,3 până la 2,2 ori mai mare, 24 de luni fără deteriorarea sculei (date reale cu echipamentele interne).

Capacitate de producție îmbunătățită și mai mult pentru prelucrarea componentelor mari, cu o capacitate de performanță de bază îmbunătățită

Spațiul de lucru a fost extins cu 27%, cu suport rigid pentru piesele grele

Extinderea în continuare a gamei de aplicații pentru piese de prelucrat.
Spațiul de instalare este de 95,5% (din MB-8000H), ceea ce economisește spațiu în timp ce extinde spațiul de lucru prin extinderea tuturor curselor (axele X, Y și Z) cu 100 mm.

Curse Largi - Centru Orizontal OKUMA MA-8000H

Suportă o capacitate maximă de încărcare de 3.000 kg (opțional) (îmbunătățire de 20% față de MB-8000H)

Obținerea unei prelucrari extrem de eficiente cu o gamă de axe puternice

(Opțional) care utilizează rulmenți cu role proiectați pentru o gamă largă de materiale pentru piese de prelucrat. -1
Viteza maximă a axului de 10.000 min, cuplu la 652/349 Nm, putere de 45/30 kW (scurt/continuare) Volumul maxim de cip de 1.157 cm3/min (îmbunătățire de 73% față de arborele standard MB-8000H) (Material: S45C otel, freza de fata)

Aspirarea lichidului de răcire în exces prin arborele principal (standard) elimină instantaneu lichidul de răcire rezidual din scule.

La schimbarea sculelor, a fost necesară o suflare de aer (cel puțin 15 secunde) pentru a îndepărta lichidul de răcire rezidual din sculă și din ax, dar această caracteristică elimină lichidul de răcire rezidual în doar 0,5 secunde (date reale cu un burghiu). Timpul de schimbare a sculei a fost redus.

Specificații Tehnice

Dimensiune Masă [mm]800 x 800
Viteza arbore principal [min-1]6,000 [10,000, 12,000]
Numărul de scule60 [40, 81, 111, 141, 171, 195, 225, 255, 285, 320, 400]
Putere Motor (VAC) [kW]30/22 [45/37, 45/30]
Curse [mm]X: 2,200 / Y: 1,600 / Z: 1,650

Resurse Linkuri

Produse Similare