Programarea conversațională grafică pe strunguri OKUMA

Practic, toți proprietarii și managerii de ateliere de prelucrare caută să scurteze timpul de pregătire și ciclul de producție. Pentru atingerea acestor obiective, inginerii și operatori iau în considerare instrumentele de programare conversațională, cum ar fi Advanced One Touch (AOT) – IGF (Interactive Graphic Functions) de la Okuma. Programarea conversațională permite operatorilor să genereze cu ușurință programe direct pe comanda numerică OSP a mașinii CNC în câteva minute, cu o serie de indicații de date încorporate care implică geometria piesei, piesa de prelucrat, procese.

Descoperiți moduri în care utilizarea programării conversaționale vă poate ajuta să creați eficient programe pentru piese simple și să scurtați cu mult timpul de pregătire a prelucrării pe mașina CNC.

PROIECTAREA UȘOARĂ A REPERULUI

Nu toate piesele sunt fabricate identic. Pentru geometriile pieselor simple și chiar complexe, programarea conversațională, cum ar fi AOT, poate oferi o soluție simplă și rapidă pentru desenarea modelelor de piese direct pe unitatea de control a mașinii. Pentru piese mai complexe, totuși, opțiunea de a utiliza software CAM (computer-aided manufacturing) pentru a programa traseele sculelor de așchiere și pentru a genera codul G care controlează operațiunile mașinilor CNC. De fapt, multe ateliere au departamente CAM dedicate. Decizia de a utiliza sau nu software-ul CAM este de obicei determinată de complexitatea reperului. În aceste cazuri nu este necesar să utilizeze software CAM, deoarece reperele lor nu sunt complexe, făcând astfel programarea conversațională o modalitate ușoară și rentabilă de prelucrare a unei piese.

PROTOTIPARE RAPIDĂ

Din nou, în funcție de complexitatea piesei, programarea conversațională oferă o modalitate rapidă și ușoară de a crea unicate prototip folosind comanda numerică mașinii. Acest lucru este benefic în special pentru proiectele noi care necesită unicate și pentru atelierele care au variate repere cu o producție de serie mică.

ACCESIBIL LA TOATE NIVELE

Programarea conversațională nu necesită să aveți cunoștințe anterioare de programare – instrumente precum AOT de la Okuma au introdus aplicații software bazate pe meniuri care permit operatorilor indiferent de experiență să introducă informații despre controlul mașinii folosind meniuri derulante și prompturi. Chiar dacă personalul este avansat în programarea CNC, programarea conversațională poate fi totuși o soluție care economisește timp. Pachetul AOT poate fi un instrument de instruire util pentru a ajuta la trecerea de la programarea conversațională la programarea direct în cod G, dacă este necesar. Într-o fereastră alăturată se poate urmării atât programul conversațional, cât și codul G generat, astfel operatorii pot face conexiunea conversațională la codul real care o conduce.

REDUCE TIMPII DE LIVRARE

Pentru lucrările care necesită timpi de răspuns rapid, utilizarea software-ului de programare conversațională poate elimina pașii suplimentari care sunt de obicei implicați atunci când lucrați cu un programator CAM sau un departament de programare CAM. Acest lucru are ca rezultat scurtarea timpilor de livrare, ceea ce este întotdeauna un avantaj atunci când licitați pentru comenzi.

Doriți să aflați mai multe despre programarea conversațională? Descoperiți Advanced One Touch, sistemul de programare conversațională Okuma (YouTube Video Bellow) sau contactați-ne pentru a afla mai multe.

Introducere în programarea grafică AOT-IGF pe strung Okuma

Extras din Video Streaming GreenBau în cadrul Demo Metal Virtual 24-28 MAI 2021. Prezintă ing. Cristi RĂDUCĂ specialist departament aplicații.