Management Viață Scule mașini unelte CNC

FUNCȚIA TOOL LIFE MANAGEMENT

Cum să evitați întreruperea producției din cauza uzurii sculelor

Toate strungurile și frezele Okuma includ o funcție de gestionare a duratei de viață a sculelor în cadrul controlului OSP P300. Programul colectează informații despre scule specifice care determină cu exactitate când trebuie schimbate. Apoi, mașina continuă să funcționeze în timp ce scula este schimbată automat, eliminând astfel orice întrerupere a producției, piese rebutate sau portscule deteriorate.

Aceasta aplicație are trei moduri de management al sculei:

  1. După numărul de piese efectuat;
  2. După timpul de așchiere;
  3. După gradul de uzură a sculei;
management viata scule cnc

Puterea de decizie automată

Putem aloca grupuri de scule pentru fiecare operație în parte. În aceste grupuri de scule putem introduce toate sculele de pe turelă capabile să facă o anumită operație. În momentul in care scula principală a ajuns la capacitatea de lucru setată se înlocuiește automat cu următoarea sculă disponibilă în grupul de scule.

management viata scule cnc

Scula scoasă din producție după ce se reînoiește pentru funcționare se introduce ca o sculă rezervă prin anunțarea sistemului – OK.

În momentul în care toate sculele din grupul de scule, care pot face o anumită operatie, s-au uzat, mașina se oprește în alarmă și solicită înlocuirea sculelor.

La utilajele cu magazie de scule locale și schimbarea sculei uzate se poate face în timpul funcționării mașinii, astfel eficiența de producție crește semnificativ.

La utilajele cu turelă și fără magazie de scule eficiența crește moderat dar rezolvă posibilitatea de a produce fără schimb de scule în orele de producție în care nu este în firmă un reglor de scule.

Resurse / Linkuri