Servonavi

servo-navi_type

OKUMA a introdus aplicatia Servonavi ca parte a liniei Intelligent Technology. Aceasta aplicatie este prezenta pe toate centrele, strungurile si masinilor multifunctionale, crescand calitatea pieselor executate, reducand timpii de productie si uzura masinilor.

La realizarea pieselor grele performanta constanta este esentiala. Ca un producator de masini si controller, OKUMA a creat aplicatii concepute special sa atinga rezultate de top indiferent de conditiile de prelucrare. Aplicatia Servonavi reuseste sa ofere precizie maxima si eficienta ridicata ajustand automat setarile masinii la conditiile fiecarei operatii in timp real.

Viteza de accelerare optimizata
In mod implicit, parametrii de accelerare sunt setati la maximul de incarcare al acesteia, ceea ce poate incetini acceleratia. Setarea Work Auto ale Servonavi aproximeaza si ajusteaza in timp real in functie de greutatea piesei si prinderea acesteia.  Setand automat parametrii la valorile optime, cu aceasta tehnologie se pot atinge viteze de acceleratii mai mari si timpi de lucru mai mici fara a compromite precizia prelucrarii.

Precizie maxima
Dupa ani de folosinta, rezistenta la alunecare la masinile unelte se poate schimba, rezultand urme de rugozitate la miscarea de intoarcere. Ajustarea Reversal Spike Auto a Servonavi compenseaza variatiile de incarcari la alunecare care se abat de la setarile ideale. Astfel, sistemul contracareaza efectele uzurii pentru a obtine maximul de calitate a suprafetiei piesei finite.

Vibratii minime
Vibratia excesiva dupa ani de operare a unei masini unelte este un lucru mai mult decat suparator – poate sa scada calitatea suprafetei piesei. Servonavi dispune de Vibration Auto Adjustment ce se adapteaza automat la diferitele conditii pentru a elimina zgomotul si vibratiile in timpul prelucrarii. Prin eliminarea vibratiilor aceasta caracteristica mareste si durata de viata a masinii.

Reducerea erorii de pozitionare
Cand mandrina sau piesa sunt schimbate, masa inertiala se schimba deasemenea, rezultand astfel erori de pozitionare. Setarea Auto Inertia estimeaza inertia mandrinei si a piesei din cuplul de accelerare si schimba in mod automat parametrii servo la valori optime. Aceasta reduce erorile de pozitionare si ajuta la eliminarea oscilatiilor pe axa C in timpul cuplarii electromecanice pentru a mentine o miscare stabila si precizie maxima.