OKUMA CNC

Okuma CNC investește în calitate

OKUMA CNC, mașini unelte superioare

“O Singură Sursă”, Okuma își fabrică propriile controlere, motoare, encodere

M-E-I-K

Conceptul “O Singură Sursă” pentru M-E-I-K (Mecanică – Electronică – IT – Cunoaștere), cultivat în istoria noastră la peste un secol de la înființarea companiei și transmis de generații în generație. Ne vom ridica în mod continuu la provocarea creării de valoare orientată spre viitor cu soluții premium create de O Singură Sursă pentru fuziunea tehnologiilor M-E-I-K (Mecanică – Electronică – IT – Cunoaștere).

Combinația tehnică a acestor componente M-E-I-K (Mecanică – Electronică – IT – Cunoaștere) construite de Okuma creează fundamentul preciziei de care au nevoie toate mașinile cu comanda numerică computerizată (CNC).

(Mechanics – Electronics – IT – Knowledge)

Comunicarea armonioasă dintre aceste elemente nu numai că permite mașinilor-unelte CNC Okuma să aibă unele dintre cele mai mari rate de prelucrare a metalelor, dar oferă și repetabilitatea poziționării în domeniul de micrometri cu o zecime.

Zi de zi, chiar și în cele mai imprevizibile medii de lucru, pachetul complet de control numeric Okuma oferă repetabilitate și precizie cu fiecare ciclu mașină încheiat cu succes.

Solutii complete control numeric Okuma
Okuma își fabrică propriile controlere, motoare, encodere etc.

Sisteme cu poziționare absolută

Aceste sisteme memorează poziția curentă a capului de prelucrare și celelate elemente mobile ale mașinii CNC, punctul forte a comenzilor numerice Okuma.

Encoder Absolut Okuma - detalii asamblare
Absolute Encoder Okuma – componente asamblu

O mașină cu CN (OSP III) care utilizează un sistem de feedback absolut de poziționare a fost dezvoltată în 1963, marcând debutul Okuma ca singurul producător electro-mecanic din Japonia care produce atât mașini-unelte, cât și dispozitive de CN.

Absolute Encoder - precizia mașinilor unelte cu comandă numerică Okuma
Absolute Encoder Okuma – asamblat

Sistemul de poziționare absolută, care este capabil de revenire secvențială (la repornirea prelucrării care a fost oprită parțial), astfel încât re-setarea de zero numai este necesară, a fost o caracteristică esențială și fundamentală din punctul de vedere al operatorului mașinii CNC.

Cu toate acestea, memoriile cu semiconductori de uz comercial nu erau disponibile în acel moment, astfel încât feedback-ul de poziție absolut cu memoria de poziție curentă chiar dacă puterea a fost întreruptă a fost destul de avansată pentru aceea vreme.

Okuma, o companie care caută în permanență cele mai înalte provocări în mașini-unelte cu comandă numerică, acest vis a devenit realizabil și pus în practică.

Absolute Encoder Okuma view2
Encoder Absolut – oferă poziționarea absolută a componentelor mașini CNC

În sistemul actual de poziționare absolută fără baterii, chiar dacă sursa de alimentare este întreruptă pentru o perioadă lungă de timp și chiar dacă în acest timp poziționarea este schimbată, acest sistem sigur nu va pierde poziția curentă a prelucrării.

Motorul cu reluctanță PREX de la Okuma

Tehnologia avansată a motorul-ui cu reluctanță PREX de la Okuma, baza unei mașini unelte CNC superioare în prelucrarea eficientă a metalelor dure prin așchiere.

Motorul cu reluctanță PREX de la Okuma integrat în arborele principal
Motorul cu reluctanță PREX de la Okuma integrat în arborele principal

Software flexibil cu o suită de aplicații pentru diverse prelucrări

Okuma OSP-P500 este răspunsul revoluționar la provocările actuale și viitoare.

La 60 de ani de la introducerea primei comenzi numerice OSP, Okuma OSP-P500 este răspunsul revoluționar la provocările actuale și viitoare.

★ Reproducere digitală fidelă a mașinilor și proceselor de prelucrare

Concept inovator “Digital Twin”

“Geamănul digital” al lui Okuma simulează cu fidelitate o mașină virtuală, oferind un control echivalent cu cel dintr-un mediu real, folosind cele mai recente date de funcționare a mașinii și modele 3D. Printr-o simulare de înaltă precizie bazată pe caracteristicile Okuma, “geamănul” digital oferă estimări precise ale duratei ciclului, dezvoltarea programului de prelucrare și estimări rapide și precise ale timpului și costurilor de livrare atunci când se primește o comandă.

Cu un PC de birou și OSP-P500 realizați două sisteme “digitale gemene”

Okuma OSP-P500 Concept inovator “Digital Twin”

Simularea folosind cele mai recente date de funcționare a mașinii poate fi realizată cu un computer de birou și Okuma OSP-P500 instalat pe mașina fizică. Acest lucru permite pregătirea în avans pentru prelucrare în mediul de birou. Timpul fizic de pregătire a mașinii poate fi redus prin utilizarea rezultatelor simulărilor digitale pentru a pregăti prelucrarea pieselor următoare în timp ce prelucrarea fizică continuă. Când apare o problemă în atelierul CNC, aceasta poate fi rezolvată rapid la fața locului, fără a reveni la birou.

Timpi operare redus

Pentru mașinile multitasking care gestionează producția de volum redus cu complexitate mare, comanda numerică OSP Okuma reduce considerabil costul și timpul necesar pentru efectuarea prelucrărilor de așchiere.

Toate pregătirile de prelucrare aferente necesare pentru lucrare pot fi realizate mult mai ușor pur și simplu pentru că CNC a fost produs de un producător de mașini-unelte care are experiența și cunoștințele necesare pentru a reduce operațiunile de introducere prin tastare la jumătate în comparație cu comanda numerică OSP anterioară.

Mașini unelte cu comandă numerică valorificate prin tehnologii inteligente

Deformare termică în timp < 10 μm

Tehnologia Thermo Friendly Concept, „termo-prietenos”, care permite o precizie remarcabilă de prelucrare prin designul structural original și tehnologia de control a deformării termice. Fără compensare dimensională și încălzire problematică. Prezintă o stabilitate dimensională excelentă chiar și în timpul funcționării consecutive pe perioade lungi de timp și schimbarea temperaturii mediului în instalație.

Thermo-Friendly Concept - Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma
Thermo-Friendly Concept – Tehnologii inteligente pe mașini unelte cu comandă numerică Okuma

Operatorul se concentrează pe fabricarea pieselor

Controlerul NC (OSP) cu modelarea 3D ale componentelor mașinii – piesă de prelucrat, sculă, mandrină, dispozitiv de fixare, cap, turelă efectuează simulare în timp real (predictiv) înainte de mișcarea efectivă.

Verifică interferențele sau coliziunile și oprește mișcarea mașinii imediat înainte de evenimentul fizic de coliziune. Operatorii (începători sau profesioniști) vor beneficia de un timp redus de configurare și de încercări eșuate în plus se pot concentra asupra prelucrării pieselor.

Sistem Anti-Coliziune în mod automat și manual

Collision Avoidance System (CAS) este un sistem predictiv de detectare posibile coliziuni în interiorul mașinii în timpul prelucrării, automat respectiv manual. Programul NC este citit în avans și comenzile de deplasare axială sunt verificate pentru interferență, ținând cont de punctul zero și valorile de compensare a sculei setate în NC. Mișcarea de deplasare axială este oprită temporar înainte de producerea coliziunii în interiorul mașini CNC.

Collision Avoidance System - Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma
Collision Avoidance System – Tehnologii inteligente mașini unelte cu comandă numerică Okuma

Util în special pentru operatorii de mașini care stabilesc o lucrare, o coliziune evitarea în modul manual oferă încredere fără coliziuni și preparate de prelucrare mai rapide.

Suită de aplicații mașini unelte cu comandă numerică pentru economisirea energiei

Aplcațiile ECO Suite Okuma pentru economisire energie în prelucrarea pe mașini unelte cu comandă numerică
Aplcațiile ECO Suite Okuma pentru economisire energie în prelucrare

Funcții inteligente de economisire a energiei în timpul prelucrării CNC, conveioarele de cipuri, colectoarele de aburi și alte echipamente sunt oprite automat după terminarea prelucrării. Aceste mașini unelte cu comandă numerică efectuează automat operații de economisire a energiei.

OKUMA CNC, 5 ani garanție la arborele principal

Arborii principali, fiind cea mai importantă componentă a mașinii CNC, garantăm cliențiilor noștrii ca ele sa fie întreținute și reparate cât mai repede posibil.

Departamentul nostru de service se ocupă cu livrarea pieselor de schimb, întreținerea preventivă a mașinilor, precum și asistență locală sau remote de la tehnicieni de service certificați. În cazul oricăror probleme, putem reacționa imediat.

Unitățile defecte sunt examinate cu atenție și restaurate în Centrul Okuma Europe din Krefeld, Germania. Okuma acordă o garanție de doi ani la cele recondiționate și trei ani garanție la arborii principali din mașiniile OKUMA nou achiziționate.

Aplicații Smart Factory

Aplicații Smart Factory Okuma
Aplicații Smart Factory Okuma

Soluții Okuma premium pentru prelucrări CNC inteligente

Soluții Okuma premium pentru prelucrări CNC inteligente

Okuma Premium Solutions vă oferă puterea de a produce piese de calitate superioară, cu mai puțin efort și timp. Contactați astăzi un reprezentant GreenBau pentru a afla mai multe despre cum vă pot ajuta Okuma Premium Solutions să vă îmbunătățiți procesele de producție.

Strunguri Orizontale

Strunguri Orizontale CNC
Strunguri Orizontale CNC

Strunguri Verticale

Strunguri Verticale CNC
Strunguri Verticale CNC

Centre Prelucrare Orizontale

Centre Prelucrare Orizontale CNC
Centre Prelucrare Orizontale CNC

Centre Prelucrare Verticale

Centre Prelucrare Verticale
Centre Prelucrare Verticale CNC

Dublă Coloană

Centre Prelucrare Verticale dublă coloană CNC Okuma
Centre Prelucrare Verticale CNC Okuma

Centre Prelucrare în 5-axe

Centre Prelucrare în 5-axe
Centre Prelucrare în 5-axe

Multifuncționale

Centre Prelucrare multifuncționale
Centre Prelucrare multifuncționale

Mașini de rectificat

Mașini de rectificat CNC
Mașini de rectificat CNC

Mașini CNC Laser

Mașini CNC Laser Okuma
Mașini CNC Laser

Automatizări

Automatizări CNC Okuma
Automatizări Okuma

Alegerea unei mașini OKUMA CNC

Alegerea unei mașini OKUMA CNC este dificilă. Adesea, prețul său de cumpărare este unul dintre factorii decisivi. Dar luarea în considerare a costului inițial nu este suficientă pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.

Raport costuri / profit mașini CNC concurente
Raport costuri / profit mașini CNC concurente

Întregul ciclu de viață contează: doar 15% din costul total al unei mașini este achiziționarea sa, 85% este funcționarea sa. Lipsa de productivitate datorată opririlor mașinii, întreținerii etc. va genera un cost suplimentar și continuu.

Raport costuri / profit mașini CNC Okuma
Raport costuri / profit mașini CNC Okuma

Mașinile CNC Okuma sunt recunoscute pentru timpul minim non-productiv, schimbarea rapidă a pieselor de prelucrat și a sculelor, precum și calitatea excelentă a suprafeței prelucrate.

Resurse / Linkuri