Strung CNC Okuma Seria LB EX II

Strung CNC orizontal performant

Strungurile CNC Okuma Seria LB EX II sunt construite la standardele de înaltă performanță stabilite de seria de succes anterioară.

Cu trei noi modele și 66 de variante de opțiuni, acest strung CNC oferă o mai mare precizie, cu o capacitate sporita de prelucrare, seria EX este nava amiral a strungurilor Okuma.

Strung CNC orizontal Okuma LB3000 EXII
Strung CNC orizontal Okuma LB3000 EXII

Construite pe un batiu înclinat de calitate , mașinile din seria EX sunt capabile să realizeze prelucrări cu diferențe dimensionale de mai puțin de 5μm.

Aceste strunguri au o precizie foarte ridicată, sunt flexibile și au viteze de deplasări ridicate pe axele X si Z de 25 și 30 m/min.

Strung CNC robust

Strungul OKUMA LB3000 EXII este un strung robust care permite prelucrarea de diverse tipuri de materiale: aluminiu, alamă, fontă, mergând până la oțeluri tratate, cu durităti ridicate, 58~75 HRC.

Fie că este vorba despre o producție de serie mare, serie mijlocie, sau serie mică și unicate, strungul CNC furnizează exact puterea și precizia cerută pentru a îndeplini orice cerință de prelucrare, asigurând pe fiecare axă control absolut și precizie maximă.

Exemple repere prelucrare pe strung CNC OKUMA LB EXII - 1
OKUMA LB EXII repere demo 3

Strungul LB3000 EXII poate fi programat direct din comandă numerică, în timp ce mașina lucrează la un alt reper, atât în sistemul de programare ISO, cât și în sistemul de programare conversațională (Advanced One Touch IGF), fără a necesita cunostințe avansate de programare, această comandă numerică fiind capabilă să genereze imediat programul de prelucrare.

Exemple repere prelucrare pe strung CNC OKUMA LB EXII - 2
OKUMA LB EXII repere demo 2

Strung CNC cu axa Y

LB3000 EX-II este strungul Okuma cu o turelă. Este disponibil cu funcție de frezare și capabilități pe axa Y și oferă o lungime opțională a patului extins, care este cu 30 la sută mai lungă pe modelele L, M și MY.

Prelucrare pe axa Y, Strung CNC Okuma LB 3000 EXII
Prelucrare pe axa Y, Strung CNC Okuma LB 3000 EXII

Platforma LB-EX este bine cunoscută pentru viteza, acuratețea și fiabilitatea sa, care permit o varietate de configurații și permite utilizarea mașinii pentru multe industrii, inclusiv cea de extracție petrol și gaze.

Exemple repere prelucrare pe strung CNC OKUMA LB EXII - 3
OKUMA LB EXII repere demo 1

Construit cu pat înclinat Okuma, seria LB oferă o rigiditate de neegalat și o stabilitate termică extremă, care este deosebit de importantă atunci când este utilizată în spații de lucru cu condiții de mediu necontrolate.

Acest strung CNC este cel mai mare strung orizontal din colecția de mașini Okuma Affordable Excellence și este echipat cu motorul PREX de mare putere, cu cuplu ridicat, oferind prelucrări de înaltă calitate pentru tăiere intensivă până la viteză mare.

Această mașină versatilă oferă capacitatea de a strunjii și freza în mod eficient produse de tip tubular cu un adaptor de diametru interior care poate fixa repere mai mari. De asemenea, este disponibil în două lungimi de pat.

Tehnologia Thermo Friendly Concept, „termo-prietenos”, care permite o precizie remarcabilă de prelucrare prin designul structural original și tehnologia de control a deformării termice. Fără compensare dimensională și încălzire problematică.

Prezintă o stabilitate dimensională excelentă chiar și în timpul funcționării consecutive pe perioade lungi de timp și schimbarea temperaturii mediului în instalație.

Thermo-Friendly Concept - Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma
Thermo-Friendly Concept – Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma

Collision Avoidance System (CAS) este un sistem predictiv de detectare posibile coliziuni în interiorul mașinii în timpul prelucrării, automat respectiv manual.

Programul NC este citit în avans și comenzile de deplasare axială sunt verificate pentru interferență, ținând cont de punctul zero și valorile de compensare a sculei setate în NC. Mișcarea de deplasare axială este oprită temporar înainte de producerea coliziunii.

Collision Avoidance System - Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma
Collision Avoidance System – Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma

Designul arborelui principal permite flexibilitatea în avans și a vitezei de prelucrare pentru o varietate de materiale și oferă o finisare excelentă a suprafeței și degroșări impresionant de rapide.

Okuma LB3000 EX-II poate fi echipată cu un braț robotizat integrat ARMROID. Funcționalitatea brațului robotizat ARMROID include încărcarea și descărcarea pieselor, sustinerea pieselor – rol de lineta, îndepărtarea șpanului și curățarea în interior, asigurându-vă că mașina CNC funcționează constant la cea mai mare eficiență.

Strung CNC cu frezare Okuma LB3000 EXII și robot ARMROID
Strung CNC Okuma LB3000 EXII și robot ARMROID
OKUMA Strunguri Orizontale Seria LB EX II

LB3000 EX II

OKUMA LB3000 EXII

Strungul LB3000 EXII-MYW800 multitasking cu alimentator automat permite prelucrarea cu precizie ridicată a pieselor cu diametru maxim de 80 mm în serii medii și mari de producție. Lungimea maximă între vârfuri este de 1500 mm, iar vitezele de avans pe axele X și Z sunt de 25 și respectiv 30 m/min.

Client: Symmetrica Tech

Editoriale / Articole

Resurse / Linkuri