Strung CNC cu frezare pe axa Y

Strung-ul CNC cu frezare pe axa Y combină din cursa pe axa Y, mișcarea completă pe axa C și ansamblul sculelor antrenate, pentru a crea soluții de prelucrare complexe. Efectuați cu ușurință operații secundare de frezare pe strungul dvs. – precum frezare descentrată, găurire și tarodare – pentru a crește capacitate de prelucrare și precizia.

Ce sunt strung-urile cu axa Y ?

Strungul CNC a evoluat foarte mult în ultimii ani, cu aplicația de prelucrare trandițională pe axa C / X / Z , însă complexitatea, precizia și costul prelucrării reperelor sunt din ce în ce mai mari. Centrele de strunjire CNC pe axa Y sunt considerate în prezent ca un standard în domeniul așchierii.

Strung CNC cu frezare pe axa Y, axa X compensează mișcarea liniară pe Ys
Axa X compensează mișcarea liniară a turelei pe Ys

Atelierele de prelucrare pot atinge complexități mai mari cu axa Y și turela de scule. Strungurile CNC cu axa Y pot efectua frezare încrucișată, frezare descentrată, găurire, filetare, suprafață curbată, canelare, mortezare toate dintr-o singură prindere a semifabricatului în universal. Timpul ciclului va fi enorm redus, iar precizia va fi mult mai bună decât prelucrarea tradițională.

Mașinile unelte gen strunguri pot varia de la cele simple în 3 axe (XZC) – unde arborele principal devine o axă separată care poate fi controlată unghiular pentru operațiile de frezare – la mașinile mai avansate cu 6 axe, cu adăugarea unei axe Y liniare, Axa W și papușa mobilă programabilă.

Strung CNC cu frezare pe axa Y - principiu funcționare
Strung CNC cu axa Y – axe de mișcare

Important este să știi când este necesară o axa Y și când o anumită caracteristică poate fi prelucrată pe o mașină cu 3 axe mai simplă, doar cu axa C. Practic, axa Y este necesară numai atunci când scula trebuie trasă de pe linia centrală a piesei și chiar și de cele mai multe ori este necesară doar pentru prelucrarea elementelor în circumferința piesei … prelucrările frontale poate fi completat de obicei numai cu utilizarea axei C în majoritatea cazurilor.

Strung CNC orizontal cu frezare pe axa Y

Strung CNC Okuma Seria LB EX II sunt construite la standardele de înaltă performanță stabilite de seria de succes anterioară.

Cu trei noi modele și 66 de variante de opțiuni, acest strung CNC oferă o mai mare precizie, cu o capacitate sporita de prelucrare, seria EX este nava amiral a strungurilor Okuma.

Strung CNC cu frezare pe axa Y Okuma LB3000 EXII
Strung CNC orizontal Okuma LB3000 EXII

Construite pe un batiu de calitate inclinat, mașinile din seria EX sunt capabile de a realiza o schimbare de prelucrare dimensională în timp de mai puțin de Ø5μm.

Aceste strunguri au o precizie foarte ridicată, sunt flexibile și au viteze de traversări ridicate pe axele X si Z de 25 și 30 m/min.

Strunguri Okuma cu axa Y

Strungurile din seria OKUMA LB EXII sunt rigide și pot prelucra diverse tipuri de materiale: aluminiu, alamă, fontă, mergând până la oțeluri tratate, cu durităti ridicate, 58~75 HRC.

Fie că este vorba despre o producție de serie mare, serie mijlocie, sau serie mică și unicate, strungul CNC furnizează exact puterea și precizia cerută pentru a îndeplini orice cerință de prelucrare, asigurând pe fiecare axă control absolut și precizie maximă.

Exemple repere prelucrare pe strung CNC OKUMA LB EXII - 1
OKUMA LB EXII repere demo 3
Exemple repere prelucrare pe strung CNC OKUMA LB EXII - 2
OKUMA LB EXII repere demo 2

Strungul LB EXII poate fi programat direct din comandă numerică, în timp ce mașina lucrează la un alt reper, atât în sistemul de programare ISO, cât și în sistemul de programare conversațională (Advanced One Touch IGF), fără a necesita cunostințe avansate de programare, această comandă numerică fiind capabilă să genereze imediat programul de prelucrare.

Exemple repere prelucrare pe strung CNC OKUMA LB EXII - 3
OKUMA LB EXII repere demo 1

Construit cu pat înclinat Okuma, seria LB EXII oferă o rigiditate de neegalat și o stabilitate termică extremă, care este deosebit de importantă atunci când este utilizată în spații de lucru cu condiții de mediu necontrolate.

Acest strung CNC este echipat cu motorul PREX de mare putere, cu cuplu ridicat, oferind prelucrări de înaltă calitate pentru prelucrare intensivă.

Această mașină versatilă oferă capacitatea de a strunjii și freza în mod eficient produse de tip tubular cu un adaptor de diametru interior care poate fixa repere mai mari. De asemenea, este disponibil în două lungimi de pat.

Tehnologii avansate de prelucrare

Tehnologia Thermo Friendly Concept, „termo-prietenos”, care permite o precizie remarcabilă de prelucrare prin tehnologia de control a deformării termice. Fără compensare dimensională și încălzire problematică.

Prezintă o stabilitate dimensională excelentă chiar și în timpul funcționării pe perioade lungi de timp și schimbări de temperatură.

Thermo-Friendly Concept - Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma
Thermo-Friendly Concept – Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma

Collision Avoidance System (CAS) este un sistem predictiv de detectare posibile coliziuni în interiorul mașinii în timpul prelucrării.

Programul NC este citit în avans și comenzile de deplasare axială sunt verificate ținând cont de punctul zero și valorile de compensare a sculei. Mișcarea de deplasare axială este oprită temporar înainte de producerea coliziunii.

Collision Avoidance System - Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma
Collision Avoidance System – Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma

Resurse / Linkuri