Calitate superioară a suprafețelor prelucrate

OKUMA - SERVONAVI
OKUMA a introdus aplicatia SERVONAVI ca parte a liniei Intelligent Technology. Aceasta aplicație este prezentă pe toate centrele, strungurile și mașinilor multifuncționale, crescând calitatea pieselor executate, reducând timpii de producție și uzură a mașinilor.

ServoNavi

ServoNavi este o aplicațieprezentă pe toate centrele, strungurile și mașinilor multifuncționale, oferind o calitate superioară a suprafețelor prelucrate. Erorile care apar în mașina CNC după un timp îndelungat de funcționare de la greutatea piesei de prelucrat și masa inerțială sunt recunoscute automat de ServoNavi, iar parametrii de control ai axelor de avans și al arborelui principal sunt optimizați.

calitate superioară suprafețelor prelucrate - comparație

Obține o precizie de lungă durată  și o calitate superioară a suprafețelor

Acesta estimează automat sarcinile de masă pentru a se auto-regla pentru cea mai bună viteză de accelerație pentru a obține timpi de ciclu mai mici, compensează variațiile sarcinii de alunecare și – cu un servo control optimizat – menține precizia de prelucrare CNC necesară pentru o calitate superioară a suprafețelor prelucrate.

Ajustările optime servo-control

Vibration Auto Adjustment

Vibrația excesivă după mulți ani de operare a unei mașini unelte este un lucru mai mult decât supărător – poate să scadă calitatea suprafeței piesei prelucrate.

calitate superioară suprafețelor prelucrate - Vibration Auto Adjustment

ServoNavi dispune de funcția Vibration Auto Adjustment ce se adaptează automat la diferitele condiții pentru a elimina zgomotul și vibrațiile în timpul prelucrării. Prin eliminarea vibrațiilor această caracteristică mărește durata de viață a mașinii și asigură calitate superioară suprafețelor prelucrate.

Work Weight Auto Setting

Pentru centre de prelucrare

În mod implicit, parametrii de accelerare sunt setați la maximul de încărcare al acesteia, ceea ce poate încetini accelerația. Setarea Work Auto ale ServoNavi aproximează și ajustează în timp real în funcție de greutatea piesei și prinderea acesteia.

Setând automat parametrii la valorile optime, cu această tehnologie se pot atinge viteze de accelerații mai mari și timpi de lucru mai mici fără a compromite precizia prelucrării.

calitate superioară suprafețelor prelucrate - matrițe

Auto Inertia Setting

Pentru centre de strunjire

Setarea Auto Inertia estimează inerția universalului și a piesei din cuplul de accelerare și schimbă în mod automat parametrii servomotoarelor la valori optime. Aceasta reduce erorile de poziționare și ajută la eliminarea oscilațiilor pe axa-C în timpul cuplării electromecanice pentru a menține o mișcare stabilă și precizie maximă.

Auto Ajustare Reversal Spike

După ani de folosință, rezistența la alunecare la mașinile unelte se poate schimba, rezultând urme ale sculei în prelucrare la mișcarea de întoarcere. Reversal Spike Auto Adjustment a ServoNavi compensează variațiile de încărcări la alunecare care se abat de la setările ideale. Astfel, sistemul contracarează efectele uzurii pentru a obține maximul de calitate a suprafeței piesei finite.

calitate superioară suprafețelor prelucrate - Auto Ajustare Reversal Spike

Tehnologiile Inteligente Okuma

Resurse Linkuri