Editare de proces, PROCESS EDIT, alegem strunjire, începem cu o strunjire frontală.
Observăm de la F1 la F8 diferite tipuri de prelucrări, de intervenții, degroșare, copiere, finisare și așa mai departe.
Sunt toate trecute aici, noi alegem o finisare pentru frontal, si aici spunem unde facem finisarea, unde vrei să faci?, tot timpul softul comunică cu noi. Este un sistem foarte ușor, intuitiv și conversațional. Aici este ușurința cu oamenii cu care noi colaborăm și au mașini unelte de la noi, au învățat programarea aceasta într-un timp relativ foarte scurt.
Optăm pentru strunjire finisare frontală.
Softul ne-a recomandat după cum observăm prima sculă, dacă sunt de acord cu ea bine daca nu aleg din baza de date, și vă arăt imediat unde în baza date, Setare și Selectare sculă.
TOOL SELECT, uitați-vă aici avem o serie de scule care le putem selecta în acest moment. Eu optez pentru scula care mi-a recomandat-o, văd aici toate informațiile despre sculă și este o sculă care face o strunjire frontală.
NEXT CUT COND., următoarele condiții de așchiere mă introduce la o casetă de dialog, și în această casetă de dialog am o listă cu scule și informații despre ele: viteza de așchiere, despre avansul de lucru, spindelul, sensul de rotire a spindelui, în sens orar și este pornit lichidul de răcire pentru a executa piesa.
Mergem mai departe, aici alegem punctul de start pentru X si pentru Z, am spus ca este 100 mm diametrul și vrem să strunjim până la punctul zero frontal această piesă.
După care venim și indicăm direcția unde vrem să strunjească, frontal FACE, până la sfârșitul punctului X care în cazul nostru este zero.
Dacă piesa avea gaură, o țeavă tub, mergeam până la diametrul interior care îl avea semifabricatul respectiv. Momentan noi trebuie să strunjim frontal axa piesei și am ales să mergem până în zero.