Mergem mai departe și vreau să vă mai arăt și o strunjire longitudinală
cu o teșire cu o rază, strunjire exterioară de degroșare.
Merg mai departe și văd ce recomandă softul, condițiile de așchiere, în această casetă observăm că viteza de așchiere este de 140 m/min, știu ce sculă mi-am ales știu ce material am și pot să majorez.
Am 140 m/min pentru materialul acesta, doresc să lucrez cu 250 m/min pentru că scula pe care o am eu la lucru îmi permite să folosesc viteze de așchiere până la 300 m/min. Atunci eu am ales în loc de 140 să lucrez cu 250 m/min și cu o viteză de avans de 0,35 mm / rot.
Adâncimea de așchiere observăm de 0,4 mm în fereastră aici și pe X și pe Z am adausul pe diametru și lungime. După cum observăm le las așa pentru că sunt de acord cu recomandările softulului, sunt adausuri pe care le accept. Aș putea să le diminuez să ia pe frontal mai puțin, am venit cu modificarea respectivă, totul e în regulă nu se întâmplă nimic și mergem mai departe.
Ce vreau să fac acuma, vreau să fac o strunjire la diametrul de 80 mm, pornim de la Z = zero, observăm ca sa deja s-a stabilit unghiul de pornire, și acum vreau să fac o teșire de 2 mm de exemplu pentru pornire strunjire longitudinală până la -50 mm …
… observați acuma doresc să fac o rază de 3 mm la final, după care softul nu știe în ce direcție doresc dar o să vadă imediat și va corecta singură direcția în care merg ,dar o sa introduc imediat 100 mm și a corectat imediat singură direcția și s-a finalizat strunjirea cu teșire și raza pe care am setat-o.
Mergem mai departe, la fel caseta de dialog pentru informații despre X și Z detalile sculă, și facem o testare de proces, în acest moment întoarcem sub unghi piesa să avem o vedere altă decât era in plan, și continuăm …
strunjire frontală, strunjire de degroșare exterioară și șamd. Aici se poate face strunjire de finisare.