Centru dublă coloană Okuma MCR-S

Centru de prelucrare în 5 axe dublă coloană

Okuma stabilește standarde cu noul centru dublă coloană MCR-S (Super). În ceea ce privește precizia, productivitatea și flexibilitățile, noul centru de prelucrare cu coloană dublă deschide noi posibilități producătorilor. Combinând mai multe caracteristici de ultimă generație, mașina-unealtă este perfect potrivită pentru prelucrarea matrițelor de presare la cele mai înalte standarde. Mașina combină, de asemenea, metodele de fabricație subtractive și aditive, permițând o producție intensivă în proces.

Cu cel mai nou centru de prelucrare cu dublă coloană MCR-S, Okuma oferă o mașină-unealtă care îndeplinește cerințele solicitante ale industriei auto. Atunci când produc caroserii auto, producătorii necesită matrițe de presare cât mai precise posibil pentru a obține nu numai o precizie dimensională extraordinară, ci și suprafețe de cea mai înaltă calitate. Deoarece costurile forței de muncă sunt în creștere, trebuie obținută o calitate perfectă a suprafeței fără lustruire manuală.

MCR-S este un centru de prelucrare cu coloană dublă de mare viteză, de înaltă calitate, care oferă o precizie dimensională remarcabilă și o calitate a suprafeței pentru fabricarea matrițelor de presare. Arborele principal extrem de rigid oferă tăiere puternică, pe 5 axe, pe o mașină stabilă termic, care asigură prelucrarea eficientă și precisă a componentelor mari. Proiectarea structurală a mașinii atinge viteze de avans continue și rapide ceea ce reduce timpul de ciclu cu 25% comparativ cu modelele anterioare.

Precizie dimensională ridicată

Pentru o rigiditate mare și toleranțe strânse, MCR-S are o structură solidă din coloană dublă din fontă. Echipat cu conceptul termo-prietenos Okuma, încălzirea inutilă poate fi prevenită și deformările termice sunt compensate. La fabricarea matrițelor de presă, acest lucru este deosebit de important, deoarece procesul de prelucrare poate dura zile sau chiar săptămâni, făcându-l vulnerabil la schimbările de temperatură. Prin utilizarea unui senzor de imagine pivotant care se rotește în raport cu unghiul de indexare al sculei, pot fi furnizate măsurători foarte precise ale poziției sale de tăiere, îmbunătățind și mai mult precizia. De asemenea, senzorul ajută la asigurarea trasabilității prin înregistrarea imaginilor capturate.

Erori de pas în zonă de 10 μm sau mai puțin Mașină proiectată pentru a obține precizii geometrice ridicate
Concept îmbunătățit Thermo-Friendly

Fără răcirea coloanei (ca înainte), noul design al mașinii reglează în continuare echilibrul termic al coloanei, etc prin suprimarea înclinării axei Z care are loc cu schimbarea temperaturii ambientale – chiar mai bine ca niciodată. Chiar și cu perioade lungi de funcționare, este posibilă reducerea erorilor de înălțime a treptelor cauzate de tăieturile de colț pentru a reduce timpul necesar finisării manuale.

Thermo-Friendly Concept - Okuma Intelligent Technology
Thermo-Friendly Concept – Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma
Senzorul laser tip pivotant este montat în spatele mesei lângă punctul de prelucrare (opțional)

Măsurarea lungimii sculei cu senzorul laser tip pivotant elimină eroarea de poziție a muchiei de tăiere cauzată de diferențele dintre unghiul de indexare și viteza de rotație a sculei, pentru a minimiza erorile în trepte de zonă.

Senzor laser pentru calibrare scule centru dublă coloană Okuma MCR-S

Crearea de suprafețe perfecte din punct de vedere costuri

Soluția premium Hyper-Surface de la Okuma elimină nevoia costisitoare de finisare manuală prin crearea de suprafețe de matriță care sunt gata de utilizare instantaneu. Obține calități superioare de suprafață prin detectarea automată a perturbărilor din datele de analiză CAM și corectarea acestora pe CNC, menținând în același timp precizia de formă necesară. În acest fel, Hyper-Surface crește, de asemenea, randamentul, deoarece materia primă este procesată în intervale de timp mai scurte.

Pentru a permite o fabricație rentabilă, Okuma a crescut productivitatea MCR-S prin scurtarea timpilor ciclului. Mașina are o capacitate de degroșare mare, atingând o rată de îndepărtare a așchilor de 710 cm / min la frezarea frontală. Curse rapide de 20 m / min pentru axele X și Y și 10 m / min pentru axa Z contribuie la productivitatea mașinii. În plus, aplicația de tehnologie inteligentă SERVONAVI maximizează autonom accelerarea mesei în funcție de greutatea piesei de prelucrat. Deoarece aceste caracteristici contribuie la productivitatea mașinii, costul total de proprietate (TCO) poate fi redus la minimum.

Combină prelucrarea subtractivă și aditivă

Pentru o fabricație extrem de intensă în proces, centrul de prelucrare poate fi echipat cu un laser care permite fabricarea aditivă prin depunerea cu laser a metalelor (LMD). În acest fel, metodele de fabricație subtractivă și aditivă sunt combinate într-o singură mașină, permițând producătorilor nu numai să producă piese foarte complexe, ci și să repare piese defecte. Laserul poate fi, de asemenea, utilizat pentru tratamente de suprafață, cum ar fi întărirea cu laser. Acest lucru crește, de asemenea, productivitatea, deoarece configurările multiple pe diferite mașini devin învechite.

Gamă de arbori potrivite pentru diferite regimuri de fabricarea a matrițelor
Gama abundentă de capete de detașabile

Toate tipurile de forme pot fi prelucrate în cele mai bune condiții prin schimbarea capetelor de prelucrare (arbori principali) pentru diferite regimuri de prelucrare. Multe procese diferite pot fi efectuate continuu în funcționare automată cu magazia de scule (ATC) și magazia de arbori (AAC), crescând foarte mult productivitatea.

Video
Specificații Tehnice
Dimensiune Masă [mm]2,000 × 4,000 to 2,500 × 6,500
Distanța între coloane [mm]2,650 to 3,150
Viteza arbore principal [min-1]10,000, [20,000]
Numărul de scule50, [80], [100], [120], [180], [240], [360]
Putere Motor (VAC) [kW]26/22
Curse Axe [mm]X: 4,200 / Y: 3,200 / Z: 800 to
X: 6,700 / Y: 3,700 / Z: 800
Prelucrări / opționaleAPC, AAC

Modele similare

Resurse / Linkuri