Okuma SUPER-NURBS

Ce este Super-Nurbs / Hyper-Surface?

Acuratețe în prelucrarea suprafețelor complexe

Termenul „NURBS” este un acronim pentru Spline Non-Uniform Rational Basis. Aceasta a fost dezvoltată în anii 1950 ca o modalitate matematică de regenerare (interpolare) a curbelor și a formelor libere, cum ar fi caroseriile auto și corpurile navei. A devenit utilizat în mod obișnuit în majoritatea pachetelor software CAD împreună cu sistemele CAM și face parte din standardele din industrie precum fișierele IGES și STEP.

Prelucrare demo cu tehnologie Okuma Super-Nurbs
Prelucrare demo cu tehnologie Okuma Super-Nurbs

Super-NURBS este tehnologia proprietară Okuma pentru realizarea funcționalității NURBS într-un mediu de prelucrare CNC. Cu Super-NURBS, controlul OSP proiectează o bandă de toleranță predeterminată care creează o curba spline considerată a fi cel mai potrivit traseu al sculei. Acest lucru elimină imperfecțiunile și permite o cale mai rapidă și mai ușoară a sculei (vezi Figura de mai jos). Mișcările sculelor sunt accelerate – menținând în același timp un nivel ridicat de precizie pentru a genera suprafețe prelucrate de calitate superiorară.

Infografica explicativa - tehnologia super-nurbs de prelucrare Okuma
Infografica explicativa – tehnologia super-nurbs de prelucrare Okuma

Compensează automat imperfecțiunile din prelucrările parțiale obținând suprafețe de înaltă calitate fără urme ale sculelor. Reduce timpii de rectificare sau chiar anulare, se elimină formele imperfecte pentru a reproduce exact suprafața din proiectul CAD/CAM.

Cu tehnologia noastră Super-NURBS, controlul OSP proiectează o bandă de toleranță predeterminată care creează o curbă spline (interpolată) considerată a fi cea mai potrivită cale pentru sculă. Datele rezutate permit să accelerăm mișcarea sculei – cu o precizie continuă pentru a crea suprafațe prelucrate de calitate superioară.

Prelucrat cu centrul vertical GENOS M460V-5AX
Prelucrat cu centrul vertical dublă coloană OKUMA MCR-S
Prelucrat cu centrul vertical dublă coloană OKUMA MCR-S

Mașini CNC Okuma cu tehnologie Hyper-Surface

MCR-S

centru prelucrare dublă coloană

MB-80V

centru prelucrare vertical

Resurse Linkuri

Citește și despre tehnologiile: