Maintenance Monitor ajuta la întreținerea mașinii CNC

În contextul cresterii concurentei in piata de prelucrari mecanice este necesara o atentie deosebita acordata intretinerii preventive a utilajului.

Odata cu introducerea pachetului software OSP Suite, Okuma pune la dispozitie clientilor sai, aplicatia de monitorare a reviziilor periodice “Maintenance Monitor”. Aceasta vine in sprijinul posesorilor echipamentelor Okuma facilitand evidenta si efectuarea lucrarilor programate ce sunt la indemana operatorului si / sau a echipei de intretinere locala.

Maintenance Monitor - Meniu OSP Suite
Meniul se gaseste in ecranul Home al OSP Suite

Atingeti simbolul reprezentand Intretinerea pentru a deschide pagina interactiva.

Aici sunt disponibile operatiile de intretinere programate si sunt grupate in functie de periodicitatea de efectuare necesara unei intretineri optime a utilajului.

PERIODICAL MAINTENANCE

Maintenance Monitor - Mentenata Periodica

Prezinta lista operatiilor de intretinere si frecventa necesara efectuarii lor. Aceasta lista de operatii este conceputa de catre fabricant si contine evenimentele considerate importante.

Aceasta perioada este prezentata in ore de la ultima interventie de intretinere de acelasi tip si nu poate fi modificata.

In situatiile in care avem o operatie de intretinere ce devine scadenta, simbolul Intretinere semnalizeaza acest lucru prin afisarea unui SEMN DE EXCLAMARE de culoare ROSIE, iar operatiile ce necesita atentie sunt evidentiate cu culoare GALBENA (apropiere termen scadent) sau ROSIE (depasire termen scadent) in functie de termenul de efectuare a operatiei. Nivelul de avertizare se calculeaza ca fiind 75% din perioada totala intre doua operatii de acelasi tip.

De asemenea, se pot introduce operatii noi in lista, specifice fiecarui loc de munca si ficarei fabrici. Operatiile noi de tip “UTILIZATOR” contin elementele necesare descrierii activitatii ce trebuieste efectuata si termenul de efectuale al operatiei. Descrierea actiunii se poate face prin atasarea de fisiere PDF din manualul Okuma sau din alte surse.

Avertizarile pot fi alese intre notificari simple sau generarea de alarme C sau D, cat si perioadele intre interventii si felul avertizarii.
Pentru a permite introducerea de activitati USER noi sau editarea celor existente se foloseste acest buton [CHANGE MODE] pentru a intra in modul de modificare a listelor de activitati specifice utilizatorului.

DAILY INSPECTION

Maintenance Monitor - Inspectia Zilnica

Prezinta lista operatiilor de intretinere cu frecventa zilnica necesare de efectuat in fiecare zi.
Operatorul utilajului are la dispozitie o lista clara a actiunilor ce trebuiesc urmarite zilnic si poate inregistra executia acestora in sistem folosind butonul VERDE din acest ecran.
Tot aici responsabil cu organizarea locului de munca, poate sa introduca articole noi, de urmarit zilnic, specifice locului.

HISTORY

Maintenance Monitor - Jurnal

In aceasta fereastra gasim jurnalul lucrarilor de intretinere preventiva periodice cat si cele zilnice, sortate invers cronologic pentru o analiza facila si precisa a lucrarilor ce au fost executate si mai ales cand au fost inregistrate in sistem.

În afară de“Maintenance Monitor” inclus în pachetul OSP Suite, clienții Okuma au la dispoziție încă o lista cuoperatii de intretinere, disponibile în meniul de parametrii, la linia MAINTENANCE (linia 35 în exemplu de mai jos)

În acest tabel mașina urmărește și contorizează timpul între două intervenții sau dupa caz numărul de evenimente aplicabile fiecărui articol. În acest ecran, în urma executării operațiunii AXIS GREASE (linia 2), operatorul va înregistra și data la care a executat operațiunea resetând astfel alarma care avertizează scadența operațiunii.

Resurse / Linkuri