Set and Inspect de la Renishaw o aplicație de verificat control CNC

Renishaw Set and Inspect

renishaw verificat control cnc

Set and Inspect de la Renishaw este o aplicație de măsurat simplă, intuitivă, pe mașina CNC pentru clienții care au nevoie de o soluție de verificare și control ușor de utilizat. Ajutorul integrat permite utilizatorului să creeze cu ușurință cicluri de verificare, fie că sunt executate manual sau programe complet automatizate,care ajuta la setarea si verificarea pieselor a axelor si a sculelor.

Chiar și utilizatorii fără experiență anterioară pot profita de avantajele oferite de Sisteme de verificare și control Renishaw cu această aplicație integrată perfect în OKUMA OSP.

Necesar Instalare / Prerechizite

Software-ul este compatibil numai cu versiunea API 1.12.x.x sau mai mare. Asigurați-vă că este instalat API-ul Okuma THINC.

Dacă nu este afișată nici o pictogramă API în partea dreaptă jos a ecranului, contactați dealerul local Okuma pentru a aranja instalarea API-ului. Poate fi necesară o actualizare a firmware-ului pentru a obține această opțiune.

Microsoft .NET Framework 4.0 trebuie instalat pe controlul mașinii-unelte CNC. Dacă nu este deja prezentă, această aplicație va fi instalată ca parte a Set and Inspect procesul de instalare.

Descriere Utilizare

Atât de ușor de utilizat încât este necesară doar instruirea minimă a operatorilor și documentația despre produs făcând aplicația perfectă pentru cei care au puțină sau deloc experiență de verificare / control sau cunoștințe despre codul mașinii.

Utilizatorul selectează pur și simplu un ciclu de verificare din meniu și completează câmpurile de introducere date.

Aplicația se ocupă de restul, generând automat codul de mașină necesar pentru ciclul de palpare și încărcându-l în CN, reducând semnificativ erorile de introducere a datelor și timpii de programare.

Pe baza opțiunilor selectate în dialogul Configurare, ecranul de pornire Setare și inspectare va afișa Program builder lângă Un singur ciclu.

renishaw verificat control cnc

Selectarea Ciclului unic va afișa hardware-ul pentru care puteți produce cicluri de verificare pentru: palpator Renishaw arbore principal, setare de scule cu contact și/sau setare de scule fără contact.

Selectați apoi Cicluri de măsurare / calibrare:

Aplicatia are o multitudine de cicluri de verificare intuitive cu imagini si suport text.

renishaw verificat control cnc
renishaw verificat control cnc

Aplicația generează programul G-code necesar și îl încarcă în CN, fie ca program principal sau în modul MDI (în funcție de tipul de încărcare selectat în timpul configurării).

Codul suplimentar este conținut în programul CN pentru a permite Set și Inspect să returneze rezultatele verificărilor.

Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a pune mașina în modul corect de operare și apăsați start ciclu. Odată ce programul a terminat de rulat, tasta soft Rezultate va deveni portocalie, indicând faptul că rezultatele sunt disponibile pentru a fi vizualizate. Apăsați tasta soft Rezultate pentru a vizualiza aceste tabele.

Tasta Soft Rezultate devine portocalie

Valorile nominale, reale și de abatere pentru măsurătorile care au fost efectuate, sunt afișate într-un tabel simplu.

Beneficii Set and Inspect:

  • Elimina posibile erori la introducerea datelor
  • Nu este necesar cunoasterea codurilor de programare a probei
  • Reduce considerabil timpul de programare
  • Se pot verifica atat piese in pozitie verticala cat si in orizontala.
  • Aplicatia genereaza automat codul cerut de masina unelta si il incarca in control

Doar apasam butonul cycle start si programul ruleaza. Aplicatia permite ca sistemul de coordonate WCS sa se actualizeze cu datele masurate. Rezultatele sunt afisate rapid.

Se poate adauga la o serie mare de masini Okuma; centre, strunguri si masni multifunctionale. Este compatibila cu o serie mare de control CNC Okuma.

Resurse / Linkuri