Status Mail Notificare funcționării mașinii CNC

STATUS MAIL:  notificări pe email referitor la starea de funcționare a masinii CNC

In conditiile in care procesul de fabricatie poate fi lasat nesupravegheat direct de catre un operator sau se doreste o comunicare rapida si directa intre departamentul de productie si celelalte departamente implicate (mentenanta, management, etc.) apare ca necesara creearea unei legaturi de la distanta cu masina unealta. Acest lucru are ca rezultat imediat o reducere a timpilor de stationare a utilajului si o cresterea a gradului de utilizare prin eliminarea stationarilor ce pot fi evitate printr-o actiune simpla, imediata si la dispozitia utilizatorului.

notificare alarma masini cnc

Okuma pune la dispozitia clientilor sai o modalitate de a urmarii de la distanta starea utilajului. Acest serviciu, Status mail, este inclus in cadrul OSP Suite, aplicatia de control a masinii unelte.

Masina, dupa ce este conectata la reteaua locala de calculatoare si are acces la internet, poate expedia in mod automat email-uri de notificare a aparitiei evenimentelor urmarite, catre una sau mai multe adrese de email, diferentiat in functie de specificul departamentului din care adresantii fac parte.

Configurare

Sistemul poate fi configurat sa foloseasca serverul de mail propriu sau poate folosi un serviciu de email gratuit (ex. Gmail) pentru a expedia emailurile de notificare.

notificare alarma masini cnc

In imaginile de mai jos se poate vedea gruparea destinatarilor in functie de tipurile de alarme cat si modalitatea de selectare a alarmelor de interes.

Utilizare

In continuare, am ales cateva tipuri de alarme ce pot fi selectate din totalitatea alarmelor, relevante in functie de zona de interes a utilizatorilor:

Coliziune (1186)Management, Intretinere
Baterie descarcata (1071)Intretinere
Pompe de ungereIntretinere
Banda transportoare de spanIntretinere
Lipsa aer comprimat (2743)Intretinere
Nivel de lichid de racire ungereSupervizor productie
Sfarsit de program (MIN sau SDF)Supervizor productie
Mesaj generat de program (VUACM 1244, 2395, 3220)Supervizor productie
Tool Life consumat (NG2 2436)Supervizor productie

Un alt exemplu de utilizare al acestei functii poate fii trimiterea, la intervale regulate, de email-uri ce contin numarul de piese realizate pana in acel moment, ceea ce face posibila evidentierea unor sincope in ritmul normal de productie datorat altor cauze diferite de cele ce tin de starea utilajului (operator, semifabricat, scule, etc.). Mesajul de avertizare generat poate contine atat codul de alarma generat cat si captura de ecran pentru completarea informatiilor.

notificare alarma masini cnc

Resurse / Linkuri