Strung CNC multifuncțional OKUMA MULTUS B II

Strung CNC multifuncțional, sau mașina CNC multitasking, sunt mașini unelte CNC care au pe langă funcția de prelucrare de bază (strung, freză) au o variate de prelucrări adiționale.

Mașini CNC inteligente multifuncționale

Seria de strunguri multifuncționale CNC OKUMA MULTUS BII permit execuția unei game variate de operații începând cu strunjire, frezare, găurire, alezare, filetare, prelucrare canale de pană, inclusiv mortezare și danturare. Având în dotarea standard axa Y și axa B (5 axe comandate numeric), poate executa piese cu configurație complicată. Procesele de prelucrare prin strunjire și frezare orizontală și verticală pe o singură mașină, permit operarea simplă, confortabilă, cu încorporare maximă a cerințelor utilizatorului, la precizii ridicate.

Simulare CAM prelucrare strung multifuncțional Okuma Multus B250II
Simulare CAM prelucrare strung multifuncțional Okuma Multus B250II pentru detecție posibile coliziuni în interiorul mașinii CNC

Acestea includ primul software din industrie pentru un sistem anticoliziune combinat cu controlul OSP Okuma, acest software poate rula întreaga simulare de prelucrare și poate detecta potențiale coliziuni înainte de a se crea impactul. Construcția termică asigură o precizie ridicată, chiar și în cele mai complexe aplicații. Opțiunile includ prelucrări W cu arborele secundar, proiectat să transfere piesa de la un arbore la altul pentru a finaliza operațiile de frezare și strunjire fără a schimba piesa manual.

Piesă demo prelucrată pe strung cu frezare Okuma Multus B250II
Piesă demo prelucrată pe strung multifuncțional CNC Okuma Multus B250II
Strung, centru de prelucrare vertical sau orizontal și operațiuni de manipulare a materialelor consolidate într-o singură mașină

Timpi prelucrări mai scurte și o utilizare mai eficientă a spațiului, plus mai puține configurări și funcționare cu mai puțini operatori duc la un control mai bun al procesului de producție și la un cost total redus.

Mașinile din seria B MULTUS sunt mașini compacte pentru multitasking, cu o operabilitate, precizie și putere excepționale. Procesele de strungire și centrare de strunjire pe o singură mașină permit operațiuni simple și confortabile, cu încorporarea maximă a dorințelor operatorului.

Avantaje

Intensificarea procesului folosind tehnologiile inteligente Okuma pe mașini CNC multifuncționale scurtează cu mult timpii de producție si reduce semnificativ costurile acesteia. Seria de centre, strunguri multifuncționale Okuma MULTUS B II oferă atât capacitatea, cât și suprafața mare de prelucrare pe o mașină compactă și pentru o prelucrarea cu valoare adăugată ridicată a unei game largi de piese cu forme complexe.

Prelucrarea intensivă de piese complexe
Productivitate stabilă, ridicată
Operabilitate flexibilă

Papușa mobilă cu control CNC poate programa setările de dimensionare și de împingere, scurtând astfel timpul de configurare. Pregătirile de prelucrare sunt, de asemenea, mai comode cu noul panoul de comandă pivotant, ușa frontală ușoară și vizibilitatea bună a punctului de prelucrare.

Tehnologia inteligentă în sprijinul operatorului

Stabilitatea dimensională este menținută la un nivel ridicat în timpul pornirii mașinii sau la repornirea prelucrării cu utilizarea conceptului Thermo-Friendly. Eficiența muncii este îmbunătățită datorită compensațiilor mai mici. Mașinile MULTUS B sprijină operatorii cu tehnologiile inteligente avansate Okuma, inclusiv sistemul de evitare a coliziunilor pentru a preveni coliziunile și Machining Navi pentru a găsi cele mai bune condiții de prelucrare.

Turelă compactă și puternică

Rulmenți cu role foarte rigizi pentru arborele turela de scule (rulmenți frontali) la modele Multus B300II și B400II.

Pat și ghidaje foarte rigide
Prelucrare diametre mari
Precizie de conturare (rotunjime) 1.8 μm
Amprentă mică la sol
Timpi operare tastatura reduși la 1/2

Pentru mașinile unelte CNC multitasking care gestionează producția de volum redus cu complexitate mare, controlul OSP Okuma reduce considerabil costul și timpul necesar pentru efectuarea prelucrărilor de așchiere. Preparate pentru scule, formarea fălcilor moi, setări de origine; toate pregătirile de prelucrare aferente necesare pentru lucrare pot fi realizate mult mai ușor pur și simplu pentru că CNC a fost produs de un producător de mașini-unelte care are experiența și cunoștințele necesare pentru a reduce operațiunile de introducere prin tastare la jumătate în comparație cu controlul numeric OSP anterior.

Pachet prelucrare angrenaje (opțional)

Prelucrarea angrenajului care anterior necesita o programare complexă poate fi făcută acum cu ușurință. Cu GMP, introduceți pur și simplu tipul sculei, datele despre angrenaje și condițiile de tăiere. Timpul de programare este redus la aproximativ o zecime din timpul de intrare manuală. Se realizează prelucrarea intensivă a proceselor, inclusiv prelucrarea angrenajelor care se făcea pe mașini cu destinație specială scumpe.

Deformare termică în timp < 10 μm

Tehnologia Thermo Friendly Concept, „termo-prietenos”, care permite o precizie remarcabilă de prelucrare prin designul structural original și tehnologia de control a deformării termice. Fără compensare dimensională și încălzire problematică. Prezintă o stabilitate dimensională excelentă chiar și în timpul funcționării consecutive pe perioade lungi de timp și schimbarea temperaturii mediului în instalație.

Thermo-Friendly Concept - Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma
Thermo-Friendly Concept – Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma
Operatorul se concentrează pe fabricarea pieselor

Controlerul NC (OSP) cu datele modelului 3D ale componentelor mașinii – piesă de prelucrat, sculă, mandrină, dispozitiv de fixare, cap, turelă, contrapunct – efectuează simulare în timp real chiar înainte de mișcările reale ale mașinii. Verifică interferența sau coliziunile și oprește mișcarea mașinii imediat înainte de coliziune. Mașiniștii (începători sau profesioniști) vor beneficia de timpii de configurare și de cicluri de încercare reduși și de încrederea de a se concentra asupra realizării pieselor.

Utilizare optimă a arborelui principal
Sistem Anti-Coliziune în mod automat și manual

Collision Avoidance System (CAS) este un sistem predictiv de detectare posibile coliziuni în interiorul mașinii în timpul prelucrării, automat respectiv manual. Programul NC este citit în avans și comenzile de deplasare axială sunt verificate pentru interferență, ținând cont de punctul zero și valorile de compensare a sculei setate în NC. Mișcarea de deplasare axială este oprită temporar înainte de producerea coliziunii.

Collision Avoidance System - Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma
Collision Avoidance System – Tehnologii inteligente mașini unelte Okuma

Util în special pentru operatorii de mașini care stabilesc o lucrare, o coliziune evitarea în modul manual oferă încredere fără coliziuni și preparate de prelucrare mai rapide.

Condiții optime de prelucrare (opțional)
Măsurarea și compensarea erorii geometrice (opțional)
Sistem ECO de ultimă generație
Aplcațiile ECO Suite Okuma pentru economisire energie în prelucrare
Aplcațiile ECO Suite Okuma pentru economisire energie în prelucrare

Funcție inteligentă de economisire a energiei cu conceptul Thermo-Friendly. Mașina în sine determină dacă este necesară sau nu răcirea și răcirea la ralanti este oprită fără pierderi de precizie. (Aplicație standard pe mașini cu stabilizator termo-activ-ax)

Puterea prelucrării este afișată individual pentru arbore, axe și echipamente periferice pe ecranul de funcționare OSP. Efectul de economisire a energiei de la echipamentele periferice controlat cu ECO Idling Stop poate fi comutat în orice moment.

Conveioarele de cipuri, colectoarele de aburi și alte echipamente sunt oprite automat după terminarea prelucrării. Mașina efectuează automat operații de economisire a energiei.

Robot integrat Okuma ARMROID

(surse montaj video: Okuma Europe, EMO Hannover 2019)

MULTUS B250II poate fi echipată cu un braț robotizat integrat ARMROID. Funcționalitatea brațului robotizat ARMROID include încărcarea și descărcarea pieselor, sustinerea pieselor – rol de lineta, îndepărtarea șpanului și curățarea în interior, asigurându-vă că mașina dvs. Okuma funcționează constant la cea mai mare eficiență.

Modele OKUMA Seria MULTUS BII

MULTUS B200II

Strung multifuncțional CNC Okuma MULTUS B200II
Strung multifuncțional CNC Okuma MULTUS B200II

MULTUS B250II

Strung multifuncțional CNC Okuma MULTUS B250II
Strung multifuncțional CNC Okuma MULTUS B250II

MULTUS B300II

Strung multifuncțional CNC Okuma MULTUS B300II
Strung multifuncțional CNC Okuma MULTUS B300II

MULTUS B400II

Strung multifuncțional CNC Okuma MULTUS B300II
Strung multifuncțional CNC Okuma MULTUS B400II

Resurse / Linkuri