Tehnologii Inteligente de prelucrare Okuma

Tehnologii Inteligente de prelucrare Okuma o infrastructură tehnologică avansată de prelucrare metale care revoluționează mediul de fabricație prin productivitate, precizie și calitatea suprafețelor.

Tehnologii Inteligente de prelucrare Okuma o infrastructură tehnologică avansată

Această infrastructură de prelucrare inteligentă asigură o precizie ridicată și o productivitate ridicată, obținând cele mai bune rezultate. Fără deformare termică, fără coliziuni, fără zgomot și ajustare automată la cele mai bune condiții de tăiere.

tehnologii inteligente de prelucrare - Machining Navi

Până acum, deformarea termică a fost percepută ca o „particularitate a mașinii CNC” iar găsirea condițiilor optime de prelucrare și prevenirea coliziunilor ca o „abilitate a operatorului”. S-a crezut că depășirea rapidă a acestor probleme depinde de cunoștințele de prelucrare și de experiența cumulată în timp.

tehnologii inteligente de prelucrare OKUMA - sistem de compensare

Okuma, în procesul de analiză a acestor probleme la nivel de atelier, a înțeles că mai multe dintre ele se află în sfera tehnică a infrastructurii de prelucrare pe care producătorii de mașini-unelte ar trebui să le ofere clienților și s-a rotit pentru a revoluționa acest domeniu.

tehnologii inteligente de prelucrare - SERVONAVI

„Tehnologia inteligentă” crește foarte mult nivelul de prelucrare a atelierelor atât calitativ cât și productiv.

Thermo-Friendly Concept

Thermo-Friendly Concept - Okuma Intelligent Technology

Sistem de compensare deformare termică automată ce permite stabilitatea dimensională indiferent de variațiile de temperatură ale ambientului datorate atât agentului de răcire cât și a altor factori externi. Tehnologii inteligente de prelucrare care cresc precizia și calitatea suprafețelor prelucrate atât prin strunjire cât și frezare. Mașina nu necesită program de pre-încălzire la începerea programului de lucru.

Collision Avoidance System

Prin introducerea dimensiunii sculelor și a semifabricatului, softul analizează interferențele cu componentele mașinii și semnalează posibilitatea coliziunilor. În cazul detectării coliziunii, mașina se oprește iar pe display va fi afișată zona de impact pentru a aduce corecțiile necesare.

Machining Navi

Vibrația este destul de comună în lumea prelucrărilor CNC. Funcția Machining Navi alege viteza optimă la care mașina poate evita vibrația, economisind astfel timp și crescând productivitatea. Okuma a inventat Machining Navi ca o funcție opțională care utilizeaza OSP-ul și senzori pentru a monitoriza vibrațiile. Dacă se detecteaza vibrații, funcția apoi fie recomandă modificări de viteză a arborelui (prelucrare Navi LG și prelucrare Navi mg) sau face ajustările de viteză (prelucrare Navi Mi) în mod automat.

5-Axis Tuning

Sistem de calibrare automată a mașinilor CNC în 5-axe. La prelucrarea pe un centru de prelucrare CNC în 5 axe, este obișnuit ca erorile geometrice ale masinii să afecteze calitatea piesei.

Pentru a menține precizia prelucrării în 5 axe, trebuie efectuată o calibrare precisă la fața locului pentru a compensa eventualele erori geometrice.

Acest sistem de calibrare automată în 5 axe dezvoltat de OKUMA se numește 5-AXIS AUTO TUNING SYSTEM și este standard pe centrele de prelucrare OKUMA în 5 axe.

SERVONAVI

OKUMA a introdus aplicatia SERVONAVI ca parte a liniei Intelligent Technology. Aceasta aplicație este prezentă pe toate centrele, strungurile și mașinilor multifuncționale, crescând calitatea pieselor executate, reducând timpii de producție și uzură a mașinilor.

Resurse Linkuri

Citește și despre tehnologiile: