Simulare completă ale proceselor de așchiere în mașina virtuală

PC NC-Master (Simulare software pe PC a masini CNC)

Simulare completă ale proceselor de așchiere în mașina virtuală

PC NC-Master este o aplicație de programare si simulare a mașiniilor CNC OKUMA, care include panoul de control (redus și extins), ecranul de programare a mașinii cu suita OSP, un mediu de programare conversational IGF și simulare 3D Virtual Monitor, atât a prelucrării cât și simulare cu geometria mașinii CNC.

simulare virtuala aschiere cnc
INTERFAȚA PC NC-Master (Windows)

PC NC-Master este un pachet util pentru programare și testare in birou a aplicațiilor de prelucrare și studii de timp, reducând astfel costurile și pierderile cauzate de rebuturi, lovirea mașinii sau alte erori, toate acestea reducând timpi de staționare ale utilajului.

simulare virtuala aschiere cnc
PANOU EXTINS OKUMA OSP

Programare conversațională intuitivă, pe simulator ca pe mașina-unealtă

Software-ul  de programare conversationala One Touch IGF vă oferă posibilitatea de a descrie geometria pieselor utilizând comenzi simple din meniu afișat, cum ar fi Face / Long / Groove / Thread.

Veți primi instrucțiuni pas cu pas care vă ghidează prin procesul de selectare a tipului de material, a sculelor, a proceselor și a mișcărilor de prelucrare. De acolo, sistemul generează forma finală a piesei, programul complet de prelucrare  precum si converia programului realizat in format G code-ISO.

simulare virtuala aschiere cnc

Nu necesită cunoștințe avansate de programare, acest sistem de programare conversational fiind capabil să genereze imediat tehnologia de prelucrare, cu ordinea operațiilor, sculele necesare, regimurile de așchiere (turații, avansuri, adâncimi de așchiere etc).

simulare virtuala aschiere cnc

Simulare 3D în timp de real și cu estimarea timpului de prelucrare pe fiecare operație în parte sau timp total de prelucrare pe reper.

simulare virtuala aschiere cnc

3D Virtual Monitoring

Complexitatea ridicată de automatizare, mașinile și procesele conexe de fabricare fac tot mai dificilă evitarea eroComplexitatea ridicată de automatizare, mașinile și procesele conexe de fabricare fac tot mai dificilă evitarea erorilor de programare, nevoia de oprire a utilajului pentru verificarea programului sau prin apariția coliziunilor în cazul în care verificarea a fost superficială, duce la costuri suplimentare. OKUMA 3D Virtual Monitor (3DVM) este soluția avansată utilizată pentru a proiecta, simula și testa întregul proces de prelucrare înainte de a începe efectiv așchierea. Simularea are loc pe un computer PC care acționează exact ca o mașină reală.

3D Virtual Monitor – Simulare pe PC

Aplicația 3DVM oferă simulări de prelucrare precise, tridimensionale, pe baza datelor modelate ale mașinii CNC și a aplicației de prelucrare pe care o utilizați, a programelor de prelucrare rezultate din propriul sistem de programare conversational One Touch IGF sau din alte surse, cum ar fi sistemele de programare CAM.

3D Virtual Monitor - Comparație cu prelucrarea reală
3D Virtual Monitor – Comparație cu prelucrarea reală

3DVM utilizează specificațiile exacte ale mașinii OKUMA pentru a calcula, în prealabil, dacă programul dvs. va produce în siguranță, rapid și cu exactitate, piesa dorită. Micile erori dintr-un program de prelucrare pot avea un impact imens asupra productivității. În cele din urmă, funcția 3DVM elimină reparațiile costisitoare prin testarea aplicațiilor de prelucrare înainte ca acestea să intre în coliziune cu mașina CNC.

Beneficii ale PC NC-Master

  • Verifică lungimile sculelor și a tipurilor de scule folosite
  • Verifică și confirmă codurile de sincronizare în timpul proceselor simultane
  • Identifică erorile de programare înainte ca acestea să provoace daune
  • Elimină timpul neproductiv al mașinii necesar pentru programare și verificare
  • Evitați costurile de reparație a mașinilor
  • Economisește timp și costuri semnificative pentru prototip
  • Reproduce alarmele mașinii pe computer, astfel încât să puteți rezolva problemele de la birou, înainte să apară în procesul real
  • Utilizează programul utilitar încorporat pentru a interacționa cu modelul mașinii
  • Creează/gestionează offline definirea modelelor virtuale (piesă, semifavricat, dispozitiv de fixare) înainte de a transfera datele pe mașina-uneltă

Necesar Sistem PC

SIstem OperareWindows 10, Windows 8/8.1, Windows 7 [din februarie 2021]
ProcesorSe recomandă 2 GHz (X86/X64) și mai sus
Hard diskSpațiu de instalare: se recomandă spațiu liber de 4 GB sau mai mult
MonitorSe recomandă 1280 x 1024 pixeli, (16 biți) sau mai mult
Este necesară funcția grafică compatibilă cu „OpenGL versiunea 1.0” sau o versiune superioară.
Se recomandă o placă grafică compatibilă cu „OpenGL versiunea 1.5” sau o versiune superioară.

Resurse / Linkuri