FUNCȚII DE OPERARE ALE MAȘINII CNC

Strungurile și centrele de prelucrare OKUMA sunt echipate cu o mare varietate de funcții – uneori atât de multe încât sunt greu de ținut minte. Deși este posibil să nu aveți nevoie de fiecare funcție, următoarele cinci sunt câteva care ar putea îmbunătăți semnificativ modul în care utilizați mașina-unealtă.

Blocare panou operare

Acest comutator cu cheie este destinat să restricționeze accesul la vizualizarea și editarea parametrilor mașinii dvs. După ce ați instalat și rulat mașina, puneți NC Panel Lock în poziția „blocare” și scoateți cheia. Acest lucru ar putea evita un accident.

functii masini cnc osp

Blocarea mașinii

Funcția de blocare a mașinii este o modalitate excelentă de a testa programarea mașinii dvs. Activați modul Blocare mașină pentru a vă asigura că cursele și arborele principal nu se vor mișca, apoi rulați programul ca și cum mașina s-ar fi mișcat pentru a verifica programul.

Pentru blocarea mașinii și rulare program NC se folsosesc combinațțile de 2 taste:

  • se ține apăsată Tasta I-L (Inter-Lock – conturat cu galben) + tasta nr3 (conturat cu albastru) și v-a rula programul în TIMP REAL
  • se ține apăsată Tasta I-L (Inter-Lock – conturat cu galben) + tasta nr2 (conturat cu verde) și v-a rula programul la o viteză mărită

Bloc unic

Deplasați-vă printr-un program linie cu linie folosind funcția Single Block. Acest lucru vă va ajuta să vedeți unde se află scula într-un anumit moment din timpul procesului de prelucrare.

functii masini cnc osp

După executarea unei bloc de program, avansul se oprește și este necesară apăsarea butonului Cycle-Start (cel verde din poză).

Eliberare/Neutru

După ce porniți mașina în modul manual, această funcție va permite arborelui să se rotească liber, astfel încât să puteți verifica starea uzurii sculelor al centrului de prelucrare sau bacurile din universalul strungului.

Poziția Zero/Off pe roata de mână cu generator de puls

Dacă aveți mașina în modul manual și nu doriți să mișcați accidental o axă, rotirea roții de puls în poziția „oprit” va împiedica ca o greșeală să provoace deteriorarea unei piese sau a dispozitivului de prindere.

Indiferent dacă alegeți să utilizați una sau toate cele cinci, funcțiile de mai sus vă pot ajuta cu adevărat să vă îmbunătățiți procesul de prelucrare. Dacă aveți nevoie de ajutor sau dacă aveți mai multe întrebări despre funcționalitate în legătură cu mașina dvs., contactați GreenBau.

Resurse / Linkuri