LISTA DE VERIFICARE ÎNTRE PAUZELE DE PRODUCȚIE

10 LUCRURI la care trebuie să acordați atenție atunci când utilajul este oprit din producție o perioada mai lungă de timp decât cele normale între ciclurile de producție

Atunci când un centru de prelucrare a fost în producție în mod continuu și apoi este oprit pentru o perioadă lungă de timp, există mai multe operațiuni de verificare ce trebuie executate înainte de a repune utilajul înapoi în producție.

Aflați la ce anume trebuie să acordați atenție atunci când reveniți după o pauză mare de producție:

#01

Înainte de a porni mașina, inspectați toate racloarele de la aparatori, inclusiv ușa operatorului, pentru eventuale defecte și înlocuiți-le dacă este necesar.

#02

Verificați uzura știftului de răcire interna a arborelui principal. Înlocuiți știftul dacă este necesar sau dacă durata de viata a expirat.

#03

Inspectați sacii filtranți de la unitatea de răcire prin arborele principal și filtrele lichidului de răcire de contaminare excesivă și uzură. Înlocuiți dacă este necesar.

#04

Verificați nivelul uleiului de la unitatea hidraulică, unitatea de răcire a arborelui principal și unitatea de lubrifiere a arborelui principal. Completați dacă este necesar și luați în considerare înlocuirea filtrelor și a uleiurilor din unitățile mentionate mai sus dacă a trecut mai mult de un an de la ultima înlocuire .

#05

Dacă există o portsculă în arborele principal de când mașina s-a oprit, scoateți portscula manual folosind funcția manuală de desprindere. Verificați ca interiorul arborelui principal să fie curat, precum și conul portsculei și reinstalați portscula.

#06

Dacă nu există nici-o sculă în arborele principal, inainte de a executa un ciclu automat de schimbare de scula executati in prealabil 5 cicluri de strangere / desprindere scula de la butoanele aflate pe arborle principal.

#07

Deplasați axele mașinii pe limitele de plus și minus cu un avans lent, pe câte o axă, pentru a permite curatarea si ungerea șuruburilor cu bile precum si a ghidajelor liniare.

#08

Când mașina a fost scoasa din productie pentru o perioada de câteva zile, rulați arborele principal la 100 RPM timp de 10 minute, apoi efectuați procedura de preîncălzire afisata pe utilaj. Dacă mașina nu mai are afisa procedura de preincalzire arbore consultati manualul de Mentenanta. Acest lucru permite arborelui principal să se stabilizeze dupa o perioada de repaus evitând astfel o uzură prematură a rulmenților.

#09

Goliții bazinul de emulsie, curățați-l și înlocuiți lichid de răcire. Acest lucru îndepărtează orice impurități acumulare în bazinul de emulsie.

#10

Executați un ciclul de schimbare scula complet utilizand functia ‘’ un pas înainte’’ în modul manual. Acest lucru permite sa efectueze schimbarea de scula cu viteza redusa pentru a permite lubrifierea cutiei de viteze a magaziei de scule.

De asemenea operatorul se poate asigura ca nu exista probleme la ciclul automat de schimbare scula.

Efectuarea tuturor pașilor de mai sus vă ajută la inspectarea utilajului pentru reintroducerea acestuia în procesul de producție fără probleme în cazul în care a staționat o perioadă lungă de timp.

Resurse / Linkuri