Întreținere preventivă recomandată pentru arborele echipamentului CNC

Arborele principal este “inima” unei Mașini CNC. De prea multe ori vedem o mașină care are o defecțiune prematură. Unele dintre afecțiunile la care arborele poate ceda sunt contaminarea lichidului de răcire, supraîncălzirea sau uleiul de lubrifiere cu sendimente sau diluat.

Este o idee bună să manualul de operare și întreținere pe care Okuma îl oferă, astfel încât să puteți avea grijă de arborele dvs. Acest manual discută întreținerea necesară pentru un arbore sănătos, cum ar fi sarcinile de mai jos pe care le recomandăm ca parte a programului dumneavoastră de întreținere preventivă (PM). Vă rugăm să contactați distribuitorul local pentru a cumpăra piese de întreținere de schimb la care se face referire.

1

Verificați și înlocuiți știftul intern pentru funcția de răcire internă a arborele principal. Procedura de lucru este stabilită în Secțiunea 5 din Manualul de operare și întreținere. Această procedură de întreținere este, de asemenea, documentat pe partea laterală a mașinii CNC.

Știftul intern al arborelui de antrenare al uneltei pentru agentul de răcire al arnorelui este o consumabilă. Înlocuiți-l o dată la 10 luni (sau la 180.000 de operațiuni ATC, oricare apare mai devreme), sau dacă garnitura din vârful știfului intern se uzează.

Durata de viață a garniturii depinde de condițiile de prelucrare, tipul agentului de răcire, etc. Dacă agentul de răcire se scurge înainte de atingerea limitei precizate mai sus, numai folosiți agentul de răcire intern al arborelui și înlocuiți știftul.

2

Verificați fiecare tiretă. Asigurați-vă că fața este șlefuită și că orificiul traversal este în conformitate cu specificațiile prevăzute în catalogul portsculei. De asemenea, asigurați-vă că fața nu are zgârieturi.

3

Verificați în jurul părții superioare/spate a arborelui dacă nu există scurgeri la racorduri și că asamblul rotativ este în stare bună de funcționare.

4

Asigurați-vă că uleiul de lubrifiere utilizat este cel specificat, în conformitate cu secțiunea 3 a Manualului de operare și întreținere și, de asemenea, eticheta situată lângă unitatea de lubrifiere. Acest lucru asigură că rulmenții sunt lubrifiați corespunzător.

Folosiți numai uleiul sau lubrifiantul specificat (în cazul nostru de mai jos, ExxonMOBIL DTE OIL LIGHT).

5

Curățați și inspectați filtrul de aer al unității de răcire a arborelui în conformitate cu Secțiunea 5 din Manualul de operare și întreținere. Acest lucru va confirma că uleiul de răcire este răcit corespunzător pentru a preveni supraîncălzirea arborelui principal și alterarea precizie în prelucrare.

6

Efectuați întreținerea filtrelor panoului de aer în conformitate cu Secțiunea 5 din Manualul de operare și întreținere. Acest lucru va asigura că arborele primește suficient aer curat pentru a se amesteca cu uleiul de lubrifiere.

Resurse / Linkuri