Verificarea și schimbarea filtrelor la mașini unelte CNC

3 FILTRE CARE NU TREBUIE SĂ UIȚI SĂ LE VERIFICI

Filtrele servesc la a filtra aerul din sistemele de răcire cu aer pentru a ține temperatura cât mai stabilă în interiorul mașinilor-unelte CNC, un aspect foarte important reflectat în precizia prelucrăriilor. În competiția industriei de prelucrare de astăzi cu producții de masă, verificarea filtrelor pot fi ușor trecute cu vederea. Înlocuirea unor filtre nu este complicat, deoarece acestea sunt elemente de bază ale planurilor de întreținere preventivă la care majoritatea oamenilor le acordă prioritate.

Filtrul hidraulic este cu siguranță în această categorie. Cele uzuale sunt unele dintre filtrele de aer care protejează partea din spate a dulapului electric, filtrul de aer de turnare și filtrele unității de răcire. Multe dintre acestea sunt ascunse în mașină sau în spatele unui înveliș și nu pot sări cu ușurință ca locații de filtrare.

Următoarele filtre sunt recomandate să fie înlocuite pentru a menține mașina să funcționeze la performanță maximă sau pentru a așchia la cele mai strânse toleranțe.

1. Filtru Aer Motor Axe

GENOS M560-V are un filtru pe partea dreaptă a mașinii care aduce aer și menține mașina să respire și previne acumularea de căldură sub capace. Acest filtru menține precizia axei-X prin tehnologia OKUMA Thermo-Friendly al mașinii menținând prelucrarea la cele mai înalte precizii.

2. Filtru Aer Dulap Electric

Majoritatea oamenilor de întreținere știu despre filtru de aerisire de pe dulapul electric, dar multe mașini au un al doilea filtru pentru partea din spate a dulapului. Acest filtru curăță aerul care se deplasează în partea din spate a carcasei, ceea ce menține unitățile de control reci și să funcționeze la performanță maximă.

3. Filtru Unitate răcire Arbore Principal

Unitățile de răcire de pe mașinile-unelte funcționează pentru a răci anumite componente electro-mecanice prin lichidul de răcire. Majoritatea sunt folosite pentru răcirea rulmenților arborelui principal, dar unele sunt folosite pentru lichidul de răcire. Unitățile de răcire care sunt pe podea ies în evidență, astfel încât aceste filtre și sunt ușor de observat și înlocuit. Dar filtrele montate în mașină pot fi trecute cu vederea..

Resurse / Linkuri