Strung Orizontal sau Vertical

Strung orizontal sau vertical ? Cum alegem un strung cnc, care sunt criteriile de diferențiere.

Strung orizontal sau vertical

Okuma oferă o gama largă de strunguri cu o varietate de dimensiuni de prelucrat, lungimi de batiu și caracteristici opționale. Această varietate ne permite să creăm soluții de strunguri personalizate capabile să răspundă oricărei nevoi de producție. Pentru a alege corect un strung orizontal sau vertical, care să corespundă reperelor prelucrate optim este o sarcină care trebuie analizată atent și pe termen lung.

De fapt, multe piese pot fi prelucrate complet pe o singură mașină CNC. Designul “Termo-Prietenos” permite capacitatea de a menține toleranțe strânse și elimină chiar necesitatea operațiunilor de finisare sau rectificare separate. Controlul numeric Okuma OSP lider în industrie creează o eficiență optimă de funcționare.

Strunguri orizontale – Care este afacerea?

Există strunguri orizontale și există strunguri verticale. În timp ce axul arborelui unui strung vertical este paralel cu gravitația, arborele unui strung orizontal este paralel cu podeaua. Dar aceste diferențe de construcție au un impact mare asupra funcționalității mașinii. În timp ce strungurile orizontale sunt probabil mai bine cunoscute și răspândite, avantajele și posibilitățile strungurilor verticale nu ar trebui subestimate.

Strung Orizontal Okuma LB3000 EXII
Strung Orizontal Okuma LB3000 EXII

Lăsați gravitația să vă fie prieten!

În strungurile verticale, piesele de prelucrat stau în poziție verticală. În timp ce stau în picioare, au nevoie de mult mai puțină forță de strângere decât strungurile orizontale pentru a fi ținute în poziție. Mai important, strungurile verticale pot fi utilizate pentru strunjirea obiectelor cu diametru mare și greu, care sunt relativ scurte. Piesele de prelucrat pot include piese precum roți sau discuri mari, rulmenți mari, piese aerospațiale, piese turnate grele și multe altele.

Strung Vertical Okuma V760 EX
Strung Vertical Okuma V760 EX

Productivitate ridicată cu strunguri verticale

Lucrul cu gravitația unul lângă altul nu numai că ușurează prinderea, dar permite și aplicarea unei forțe de tăiere mai mari. Acest lucru mărește rata de îndepărtare a cipurilor și reduce timpul de ciclu. Astfel, strunjirea verticală este semnificativ mai productivă decât strunjirea orizontală. Un alt avantaj, adesea subestimat, al strungurilor verticale este acela că în mod normal au nevoie de mai puțin spațiu decât strungurile orizontale.

Strunjire multă? Strung orizontal!

În timp ce strungurile verticale oferă multe avantaje, există lucruri pe care numai strungurile orizontale le pot face. Mai ales la prelucrarea pieselor lungi, strungurile orizontale își manifestă rezistența. Posibilitatea de a monta piese cu cleme sau lineta mobilă, permit prelucraea pieselor lungi.

Lineta mobila okuma multus u5000 laser ex
Lineta mobilă Okuma MULTUS U5000

Resurse / Linkuri