Esti gata să investești într-o mașină multifuncțională?

Prelucrarea multifuncțională câștigă popularitate în industria de prelucrare, și pe bună dreptate, deoarece aceste mașini sunt pline de potențial, promisiune și factori de profitabilitate dincolo de categoriile tradiționale de mașini-unelte CNC.

Deci, cum determinați dacă acest tip de mașină-uneltă este următoarea achiziție potrivită pentru atelierul dvs. de mașini? La ce beneficii vă puteți aștepta de la utilizarea unei mașini-unelte multitfuncționale? Și pe cine ar trebui să te bazezi pentru a-ți răspunde întrebărilor pe măsură ce acestea se dezvoltă? Să trecem în revistă aceste întrebări și să analizăm în detaliu.

CE ESTE O MAȘINĂ MULTIFUNCȚIONALĂ ?

Ce este o mașină CNC multifuncțională

Mașinile multifuncționale combină funcționalitatea a două sau mai multe mașini-unelte tradiționale independente pentru a forma o singură „super”-mașină. În forma lor cea mai comună, mașinile multitasking combină unul sau două strunguri cu un centru de prelucrare. Cu toate acestea, în ultimii ani, au început să se integreze și capacități suplimentare (șlefuire, debitare, chiar și Laser Hybrid). Frumusețea din spatele mașinilor multitfuncționale este că există o varietate de configurații disponibile, astfel încât să puteți investi în ceea ce are sens pentru atelierul dvs.

Mașinile multifuncționale au următoarele funcții și capacități de prelucrare:

 • Strunjire
 • Frezare
 • Planare
 • Frezare elicoidală
 • 5-axe
 • Strunjire-frezare
 • Hobbing
 • Skiving
 • Strunjire-Debitare
 • Broșare
 • Rectificare
 • Laser hibrid
Procedee de danturare: Hobbing (IMAGINE SUS), Skiving (IMAGINE JOS)

CÂND TREBUIE SĂ ACHIZIȚIONEZ O MAȘINĂ MULTIFUNCȚIONALĂ ?

Deci, în ce moment ar trebui atelierul dvs. să înceapă să evalueze o mașină multifuncțională ca următoarea achiziție de mașini-unelte CNC? Iată câteva criterii care te-ar plasa în calitate de candidat perfect pentru această categorie de mașini-unelte:

Atelierul are o viziune de viitor.

Multe ateliere descoperă de-a lungul anilor că au continuat să adauge confortabil caracteristici și funcții la gama lor de mașini și că multifuncționalitatea este următorul avans tehnologic.

Trebuie să adăugăm flexibilitate.

Cerințele clienților dvs. se schimbă în mod constant sau aveți nevoie să vă adaptați rapid? Procesele de prelucrare multitfuncționale pot include strunjirea, frezarea, suprafațarea, găurirea, filetarea, frezarea și multe altele – ceea ce permite o flexibilitate extremă în crearea unei varietăți de repere mai complexe.

Vacuum Rotor (done on MULTUS BII Series)
Spiral Bevel Gear (done on MULTUS BII Series)

Trebuie să rămânem competitivi.

Beneficiile mașinilor multitfuncționale pur și simplu nu pot fi ignorate. Această fabricație este o modalitate incredibilă de a simplifica procesul de prelucrare, de a îmbunătăți acuratețea, de a reduce cheltuielile operaționale și de forță de muncă și de a reduce erorile – scăzând costul pe reper, sporind în același timp marjele și profitabilitatea.

Căutăm să ne creștem baza de clienți.

Oportunitățile oferite de mașinile multitfuncționale variază de la repere simple la piese complexe, de înaltă precizie. Acest lucru, combinat cu un timp de răspuns mai rapid, permite unui atelier să cucerească noi clienți și oportunități în afara normei lor obișnuite.

Atelierul nostru nu poate găsi operatori de mașini.

Numeroase mașini necesită mai multe setări deci pur și simplu mai mult efort. Prelucrarea multifuncțională creează eficiențe care nu necesită un număr crescut de angajați sau vă permite să vă reorientați angajații către activități mai profitabile.

Dorim ca următoarea noastră mașină-uneltă să fie prietenoasă cu automatizarea pentru operațiuni fără operator.

Mașinile-unelte multifuncționale pot fi completate cu automatizări pentru a le face exponențial mai productive. Atunci când sunt asociate cu alimentatoare de bare, sisteme de încărcare și descărcare sau robotică, potențialul de a produce fără oameni sau fără întreruperi accidentale devine o realitate.

BENEFICII ALE UNEI MAȘINI UNELTE MULTIFUNCȚIONALĂ

Odată ce s-au acomodat cu mașina CNC MULTUS, atelierul lor a urcat de la trei repere la nouă repere fabricate pe zi.

Într-un studiu de caz recent, Scott Harms, președintele MetalQuest, a explicat că singura sa decizie de a cumpăra o mașină multitasking extrem de versatilă a catapultat compania sa de producție într-una puternică pe care o reprezintă astăzi. În cadrul interviului, Scott a declarat: „Am știut că am înțeles că voi fi singurul angajat o perioadă de timp, așa că trebuia să-mi fac timp ca investiția să renteze.” La fel ca majoritatea proprietarilor de mașini-unelte CNC multitasking, MetalQuest a valorificat beneficiile prelucrării multifuncționale, inclusiv:

Reducerea timpului de configurare.

Simulare CAM prelucrare strung Okuma Multus B250II full
Programarea, operarea și simularea proceselor de prelucrare direct pe controlerul OKUMA OSP-P300SA

Pe o mașină multitasking, piesele sunt prelucrate într-un singur ciclu, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să efectuați mai multe setări, să schimbați uneltele, să schimbați dispozitivele, să adaptați programele sau să mutați piesa fizic între mai multe procese diferite.

Utilizare crescută a arborelui principal.

Deoarece o mașină multitasking elimină nevoia de a muta piesa între mașini-unelte, acest lucru permite un timp de așchiere mai productiv.

Danturare cu sculă specială de Hobbing

Precizie îmbunătățită și reducerea erorilor.

Dându-și seama că cel mai consistent proces este cel care reduce numărul de setări și pași de producție, mașinile multitasking reduc considerabil riscul de eroare umană și, la rândul lor, reduc timpul de nefuncționare în producție.

Scăderea costului total de producție.

Reducerea producției la o singură mașină multitasking va necesita mai puține accesorii, unelte și chiar mai puține ore de muncă datorită mai puține setări. De asemenea, se cheltuiesc mai puțini bani pentru întreținerea de rutină.

Realizarea unui câștig în spațiul atelierului.

Prin condensarea mai multor operațiuni de prelucrare într-o singură mașină, necesitatea mai multor mașini-unelte pentru a produce o singură piesă nu mai este necesară – eliberând bunuri imobiliare valoroase din atelier.

CINE MĂ POATE AJUTA LA INTEGRAREA UNEI MAȘINI CNC MULTIFUNCȚIONALE? IMPORTANȚA DISTRIBUȚIEI OEM.

La Okuma, considerăm că este important să avem un etalon pentru comparație și luare a deciziilor de achiziție. În timp ce prețurile de bază ale mașinilor (cum ar fi MULTUS B250 II – parte a liniei de produse Affordable Excellence) sunt foarte atractive, atelierul dvs. ar trebui să apeleze la un distribuitor local pentru a vă ajuta să alegeți mașina-uneltă cea mai potrivită pentru aplicația și obiectivele dvs.

Piesă demo prelucrată pe strung cu frezare Okuma Multus B250II
OKUMA MULTUS B250II

Dacă vă este greu să vizualizați care sunt avantajele unui multifuncțional contextual cu aplicația dvs. exactă, experții noștri GreenBau sunt mai mult decât dispuși să efectueze un studiu de timp sau chiar o demonstrație live pentru a vă arăta potențialul pe care îl poate oferi această categorie de mașini CNC. Timpul petrecut făcând o analiză mai profundă cu experți de încredere vă va ajuta să înțelegeți mai bine cum o mașină unealtă multitfuncțională se poate dovedi benefică și, mai important, profitabilă pentru atelierul dvs.

În plus, dacă doriți să achiziționați o mașină multitfuncțională pentru prima dată, vrem să vă asigurăm succesul integrării. Indiferent dacă achiziționați o mașină sau mai multe, GreenBau va desfășura instruiri personalizate la fața locului pentru a vă asigura că dvs. și echipa dumneavoastră vă simțiți confortabil în programarea, operarea și întreținerea noii dvs. achiziții.

Mașini Multifuncționale OKUMA: