Connect Plan – Soluția Smart Factory OKUMA

OPTIMIZAREA PRODUCTIVITĂȚII PRIN CONECTAREA MAȘINILOR-UNELTE

Connect Plan oferit de Okuma este o soluție ideală pentru clienții care încearcă să-și optimizeze productivitatea mașinilor-unelte din fabrici.

Connect Plan - Soluția Smart Factory OKUMA

Întrebați orice proprietar de atelier care este productivitatea mașinii sale și sunt șanse să supraestimeze semnificativ acest număr. Până acum, era prea greu să măsoare efectiv eficiența mașinilor-unelte și să le monitorizeze pentru optimizare și îmbunătățirea productivității.

Connect Plan de la Okuma este un sistem software care colectează date despre mașini-unelte și oferă informații detaliate care pot fi utilizate pentru a regla procesele și a îmbunătăți productivitatea.

Parametrii personalizați pot fi adăugați în sistem, iar datele sunt colectate de la mașina CNC spre aplicația Connect Plan.

Luați în considerare un scenariu comun. Un operator de mașini-unelte, atunci când este întrebat, estimează utilizarea actuală a unei mașini CNC la aproximativ 70-80%. La instalarea Connect Plan, el descoperă că numărul real este mult mai mic. Am întâlnit multe cazuri de utilizare eficientă a mașinilor-unelte în valori de 25%.

Connect Plan - Soluția Smart Factory OKUMA

Înarmat cu aceste cunoștințe, utilizatorul acordă acum o atenție deosebită evenimentelor de culoare roșie, și în special galbene. Ce cauzează aceste condiții și cum le putem rezolva? Și mai bine, cum putem preveni aceste evenimente?

Fiabilitatea și eficiența mașinii poate fi crescută rapid atunci când știm ce să căutăm și avem un sistem de măsurare a datelor, astfel încât să putem regla procesele tehnologice.

CONECTARE, VIZUALIZARE, OPTIMIZARE

Connect Plan oferă analize pentru o utilizare optimizată prin conectarea mașinilor-unelte și furnizarea de informații vizuale despre operațiunile din fabrică și prelucrare în timp real.

Connect Plan - Soluția Smart Factory OKUMA

Pur și simplu conectați comanda numerică OSP la un server și instalați suita Factory Monitor pe server pentru a vedea starea de funcționare a mașinii din atelier, de la un birou, de pe un smartphone sau virtual, oriunde.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Suita Factory Monitor colectează date critice de la mașinile din rețea și le prezintă în grafice ușor de citit printr-un browser web standard. De asemenea, datele sunt arhivate automat, ceea ce vă permite să reveniți mai târziu, să le descărcați într-o foaie de calcul (Xcell) și să efectuați analize ulterioare. Puteți accesa cu ușurință lucruri precum:

  • Starea mașinii
  • Starea de întreținere
  • Raport de prelucrare (istoricul programelor piesei)
  • Istoricul operațiunilor (istoricul comenzilor)
  • Istoricul alarmelor

Okuma oferă și suita opțională Net Box S, care vă protejează rețeaua împotriva atacurilor cibernetice și Net Box suite C, care vă permite să vă conectați la mașini mai vechi care nu puteau fi conectate în rețea.

CONNECT PLAN ÎN ACȚIUNE

Operațiuni din fabrică: prin vizualizarea datelor curente de funcționare, opririle mașinii pot fi observate rapid și pot fi luate măsuri de corectare. Cu notificarea de alarmă, măsurile pot fi luate din timp, iar timpul de oprire a mașinii poate fi redus. Connect Plan vă permite să vizualizați nu numai ratele de utilizare anterioare, ci și istoricul alarmelor și al operațiunilor.

Cauzele opririi mașinii pot fi identificate și analizate și pot fi aduse îmbunătățiri proceselor de prelucrare. Timpii de mentenanță pot fi, de asemenea, vizualizați cu diverse pictograme, iar viitoarele defecțiuni pot fi prevenite devenind mai predictiv cu întreținerea mașinii CNC.

Connect Plan - Soluția Smart Factory OKUMA

PREVIZUALIZAȚI CARACTERISTICILE PLANULUI CONNECT AL OKUMA CU APLICAȚIA CONNECT PLAN LITE

Noul Connect Plan Lite de la Okuma vă permite să previzualizați funcțiile puternice ale Connect Plan pe o singură mașină cu doar o descărcare rapidă din Okuma App Store. Obțineți capacitatea de a vizualiza istoricul operațional și ratele de producție în format grafic vizual. De asemenea, puteți vedea istoricul alarmelor cu link-uri live către detaliile alarmei și puteți vizualiza aproape orice folosind funcția „MacMan” cu o interfață prietenoasă.

DESCRIERE

Aceasta este o versiunea de sine stătătoare (fără rețea), pentru o singură mașină a produsului Connect Plan de la Okuma. Are doar un număr mic de funcții care sunt incluse în versiunea completă. Pentru a afla mai multe, vă rugăm să ne contactați și că sunteți interesat de Connect Plan (greenbau@greenbau.ro).

Okuma’s Connect Plan este un sistem care oferă analize pentru optimizarea prin conectarea mașinilor-unelte și controlul vizual al rezultatelor operațiunilor din fabrică și al datelor înregistrate de prelucrare.

Pur și simplu conectați OSP-ul și un computer și instalați suita Factory Monitor pe computer pentru a vedea starea de funcționare a mașinii din atelier, dintr-un birou, sau de oriunde pe un mobil.

Connect Plan - Soluția Smart Factory OKUMA