ARMROID robot integrat în mașina CNC

ARMROID primul robot integrat în mașina CNC de la OKUMA, este o inovație de automatizare care e ușor de operat direct pe comanda numerică nativă OSP.

ARMROID – avantaje pentru o manufactură inovativă

Odată cu declinul forței de muncă calificate, lipsa resurselor umane este o problemă tot mai mare în procesul producției industriale. O automatizarea complexă a fabricii se bazează pe robotică de ultimă generație și integrare cu costuri mari, pentru companii mari. Dar automatizarea industrială câștigă teren și în zona întreprinderilor mici și mijlocii.

Clienții sunt interesați să introducă roboți în liniile de producție, dar pentru aceasta sunt necesari integratorii de sistem, iar operatorii trebuie să dobândească abilități speciale atunci când nu există timp pentru a învăța o nouă tehnologie. Okuma ARMROID rezolvă toate aceste probleme, fiind primul robot integrat în mașina CNC din industrie.

Creșterea productivității prin funcționarea în comun a mașinii și a robotului

OKUMA oferă soluții de automatizare eficiente pentru pentru diverse nevoi. La EMO 2019 Hannovra, au fost prezentate două noi tehnologii de automatizare, care sunt superioare roboților convenționali.

ARMROID robot integrat în strung CNC

Integration of the robot arm in the machine tool – OKUMA innovation

ARMROID este un braț robotizat integrat într-o mașină-unealtă CNC tip strung (ex. OKUMA LB3000EXII). Acest fapt deschide posibilități complet noi pentru procesul de prelucrare și face ca automatizarea disponibilă și întreprinderilor mici.

Integrare

ARMROID – the main supply function with parts

Integrarea sistemului nu este necesară la instalare. ROID Navi Okuma permite operarea robotului în același mod în care este controlată o mașină-unealtă CNC.

ARMROID with coolant steering gripper in the cutting area

Ușor de operat

Ușor de instalat și operat. Aptitudini speciale nu sunt necesare.

Se programează singur luând în considerare obstacolele din interiorul mașinii conform sistemului de anticoliziune Collision-Avoidance-System integrat. Astfel, operatorul poate lucra cu încredere fără a-și face griji pentru posibilele coliziuni între brațul robot și componente din interiorul mașinii CNC.

Puteți acționați robotul cu remote control OSP pentru o reglare fină.

ARMROID robot integrat – utilizabil și ca linetă mobilă

Robotul încorporat poate îndeplini diferite sarcini. În timpul prelucrării, aplicația ROID Navi Okuma oferă o funcție în combinație cu lichidul de răcire pentru a elimina și sfărâma cumulul de șpan. În plus, piesele pot fi schimbate în universal, curățirea în interiorul zonei de lucru și evacuarea rezidurilor de prelucrare.

ARMROID – with workpiece holder for long parts – lens

Una din operațiile principale, poate fi întrebuințată ca linetă mobilă în producția de piese lungi cu diametre mici și pentru a obține rugozități mai bune în aceste cazuri. Toate acestea reduc forța de muncă umană și îmbunătățesc productivitatea muncii.

Magazie gripere

ARMROID – Gripper Stocker

Magazia de grippere poate stoca până la 3 unități, timpul de inter-schimbare total de 25 secunde:

  • Gripper paralel cu 2 sau 3 fălci pentru piese cu diametru de Ø20 ~ 150 mm
  • Unitate duză de suflare șpan sau lichid curățire interioară.
  • Suport piesă în timpul prelucrării – linetă

Flexibilitate

ARMROID robot integrat – producție flexibilă cu stivuitor de piese

Prin configurarea unui stivuitor de repere de prelucrat, puteți realiza cu ușurință operațiuni automatizate prin celule robot care iau semifabricate stivuite și repere finalizate de la mașină. ARMROID poate reduce orele de lucru ale operatorilor și contribuie la reformele în modul de lucru.

Stivuitor piese Okuma Armroid - LB3000 EXII
Okuma workpiece stacker – horizontal lathe LB3000 EXII

Pentru mărirea eficienței mașinii și trecerea de la o gamă de repere la alta, programarea robotului nu necesită specializare suplimentară. Programarea este intuitivă și se face prin a indica punctul inițial și final al curbei de mișcare a brațului robot.

OKUMA continuă acest traseu cu STANDROID, oferind un braț robotic integrat în propria celulă separată. Celula poate fi conectată la mașini-unelte tip centre (ex. OKUMA MB-46VA E), fiind posibilă modernizarea (retrofitarea). Cu aceste soluții, OKUMA face automatizarea accesibilă afacerilor de diferite dimensiuni.

Resurse / Linkuri