Strunguri CNC Okuma precise si fiabile

Okuma oferă o gama largă de strunguri CNC verticale, orizontale și multifuncționale, cu o varietate mare modele și opțiuni în funcție de necesarul de producție. Această varietate ne permite să creăm soluții de strunguri personalizate capabile să satisfacă orice nevoie de producție din orice industrie a prelucrării.

De fapt, multe piese pot fi complet prelucrate pe o singură mașină. Designul termo-prietenos al Okuma permite capacitatea de a menține toleranțe strânse și elimină necesitatea operațiilor de finisare sau rectificare separate într-o altă mașină CNC.

Comanda numerică OSP-P de la Okuma, creează o eficiență optimă de prelucrare împreună cu funcțiile și tehnologiile implementate.

Tipuri de strunguri CNC

Strungul CNC este în general de două tipuri: strung orizontal sau strung vertical, dupa poziționarea axului arborelui principal. Cel vertical este uzual folosit la prelucrarea pieselor cu diametru mare și / sau lungime mai mică si piese grele tip roți dințate.

Strunguri CNC Orizontale

Strungul orizontal CNC este cel pe care îl vedeți mai ales în ateliere. Aceste mașini rotesc o piesă într-o manieră cilindrică și în timp ce entitatea se rotește, mașina de strung orizontal CNC funcționează pe material folosind scule pentru a-i da forma doritî.

Astfel de mașini tind, de asemenea, să aibă o amprentă mai mare decât cele verticale. Chiar și mandrina în mașinile CNC orizontale ține obiectul pe verticală. Aceste tipuri de mașini sunt utilizate de obicei pentru materiale mai ușoare.

strung cnc orizontal Okuma LB2000 EXII
Strung orizontal CNC Okuma LB2000 EXII

Exemple repere prelucrate pe strunguri orizontale

Piesă demo prelucrare pe strungul Okuma - LB2000 EX II
Piesă demo prelucrare pe strunguri CNC orizontale Okuma
Piesă demo prelucrare pe strungul multifuncțional Okuma - Multus B250II
Piesă demo prelucrare pe strunguri CNC orizontale multifuncționale Okuma
Piesă demo prelucrare pe strungul Okuma GENOS L4000-e
Piesă demo prelucrare pe strunguri CNC orizontale Okuma
Piesedemo prelucrare pe strunguri  orizontale Okuma LB3000 EX II și GENOS L3000-e
Piesă demo prelucrare pe strunguri CNC orizontale Okuma

Strunguri CNC Verticale

Într-o mașină de strung vertical, piesa de prelucrat se rotește într-o poziție verticală cam așa cum ați vedea atunci când un olar mișcă roata de ceramică, permite fusului să taie la unghiuri și poziții greu accesibile. O mașină de strunjit vertical CNC este utilizată pentru a opera pe materiale mari și grele, atât de mari încât sunt încărcate cu macarale.

Un alt avantaj al unei mașini de strung vertical este că gravitația își favorizează întotdeauna operațiunile, ceea ce înseamnă că pe parcursul funcționării mașinii, piesa de prelucrat este întotdeauna stabilă. Acest lucru permite mișcări mai bune ale axului și tăiere precisă. În ceea ce privește prețul, astfel de mașini sunt foarte scumpe.

Strung vertical Okuma V760EX
Strung vertical CNC Okuma V760EX

Exemple repere prelucrate pe strunguri verticale

Piesă prelucrtă pe strung verticale Okuma V920EX
Piesă prelucrată pe strung vertical Okuma V920EX
Piesă demo prelucrare pe strunguri  CNC verticale Okuma - V920EX
Piesă prelucrată pe strung Okuma V920EX
Piesă prelucrată pe strunguri verticale V920 EX/MU-5000V
Piesă prelucrată pe strung V920 EX/MU-5000V

Strunguri CNC multifuncționale (multitasking)

Strungul CNC multifuncţional are pe langa funcțiile de strunjire si funcții de frezare, pe care se pot prelucra eficient piesele complexe şi precise care implică operaţii de strunjire şi frezare, piese din industrii precum aeronautică, naval, auto, etc.

Rigiditate ridicată, precizie, eficienţă şi productivitate ridicată asigurată de o construcţie a batiului din fontă cu ghidaje pretensionate. Arbore principal cu 3 rânduri de rulmenţi, cap unghiular pivotant pentru prelucrări în plan vertical, orizontal, la diferite unghiuri.

Cuplul mare la arborele principal asigură o capacitate mare de aşchiere, o singură prindere a reperului permite strunjirea şi frezarea pieselor complexe în serie reducându-se timpul de setare.

Strung multifuncțional CNC Okuma cu cap de frezare mobil
Strung multifuncțional CNC Okuma

Resurse / Linkuri